2
Mayıs
2024
Perşembe
EKONOMİ

İki kişilik çay fabrikası

Gümüşhane'nin Bağlarbaşı mahallesinde bulunan sanayi çarşısındaki çay fabrikasında 2 kişi, günde 9 bin poşet çay üretimi yapıyor.

İsa Duman ile Gürbüz Asil, meyve ve bitkilerden 16 çeşit çay üretimi yapıyorlar.
Kuşburnu, ıhlamur, böğürtlen, elma, rezene, yeşilçay, alıç, limonlu nane, sinemaki, ada, kekik, papatya, bebe çayı, form çay ve ahlat olmak üzere 16 çay çeşidi ürettiklerini söyleyen Duman ve Asil, ürettikleri çaylara büyük talep olduğunu belirttiler. Duman ve Asil yaptıkları çalışmalar hakkında şunları söylediler:

"Aslında biz üç kişiyiz. Bu işyerini kuran Özer Nadir Kaya aynı zamanda buranın da sahibi. Kaya bize öncülük ediyor. Kendisi aynı zamanda kimya mühendisi. İlimiz yaylalarında ve kırsal alanında yetişen ahlat, yaban elması, ısırgan, papatya böğürtlen vb. gibi meyve ile otları çok iyi değerlendirip bizleri üreteceğimiz çay hakkında bilgilendiriyor. Üreteceğimiz çaylar için vatandaşları yönlendiriyor, topladıkları meyve ve bitkileri alarak harmanlıyoruz. Belirli bir zaman geçtikten sonra makinemizde poşet çay haline getiriyoruz. İstanbul'da
yaptırdığımız paketlere ürettiğimiz poşet çayları yerleştirerek koliler
halinde başta ilimiz merkezi olmak üzere Trabzon, Giresun gibi çevre iller olmak üzere bir çok ilimize sevk ediyoruz."

Günde 9 bin adet poşet çay ürettiklerini de belirten Duman ile Asil ilk olarak kuşburnu çayı üretmeye başlattıklarını en son ise rezene çayı üretimine başladıklarını da sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2005 Çarşamba 13:47:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?