5
Mayıs
2024
Pazar
EKONOMİ

Kibrit fabrikası'na mevzuat engeli

Gümüşhane Valisi Veysel Dalmaz, Kelkit İlçesi'ndeki, kibrit fabrikasının mevzuata takıldığını, Milli Emlak'a devri konusunda 8 milyon YTL'lik kaynağa ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Vali Dalmaz, Defterdar Sedat Ayyıldız ve yatırımcı kurum müdürleriyle birlikte Kelkit İlçesi'nde bugün incelemelerde bulundu. Vali Veysel Dalmaz, Kelkit Kaymamı Erol Rüstemoğlu tarafından ilçenin sorunları ve yapılan yatırımları hakkında bilgi aldı. Kaymakam Rüstemoğlu, ilçeye çok acilen 200'er öğrencilik kız ve erkek öğrenci yurduna ihtiyaç olduğunu belirterek, 8 yıl önce 15 milyar liraya ihalesi yapılmış olan spor salonunun bitirilemediğini belirtti. Kaymakam Rüstemoğlu, Toplu Konut İdaresi tarafından yaptırılan 112 konuttan satılmayan 38 konuta talep olmadığını belirterek, "Sadak barajı ilçemizin tarımı açısından çok önemlidir. Biran önce bitirilmesi gerekmektedir. Satala antik kentinde kazı çalışmalarının yapılarak turizme açılması ilçenin turizm potansiyeli açısından çok önemlidir" dedi.

Kaymakamlık, belediye ve devlet hastanesinde yaptığı incelemelerden sonra açıklama yapan Valisi Veysel Dalmaz, "Kelkit ilçemizin en büyük gelir kaynağı olan tarım ve hayvancılık maalesef istediğimiz düzeyde değildir. Bu nedenle ilçede organik tarımı mutlaka geliştirmek zorundayız. Organik tarıma endeksli bir üretimin sağlanması bizim hedeflerimiz arasındadır. Kelkit yöremizin toprağı çok bakir, bu nedenle organik tarıma çok elverişli bir yapıya sahip. İlçemizde Doğan Vakfı tarafından yaptırılan Organik Tarım Ürünleri A.Ş. bir numune olarak durmaktadır" diye konuştu.

Atıl durumda bulunan Kelkit Kibrit Fabrikası ile ilgili de açıklama yapan Vali Veysel Dalmaz, "Maliye Bakanlığı tarafından mevcut fabrika ve makinelerinin Milli Emlak Müdürlüğümüze devri konusunda gerekli çalışmalar sürmektedir. Ancak ne var ki mevzuat hazretleri burada da karşımıza çıktı. Eldeki kaynaklarımız maalesef boş yere elimizde durmakta. Bizler bundan yararlanma yollarını hep devletten beklemekteyiz. Kelkit Çayı havzasında vatandaşlarımızla yapacağımız çalışmalar yörenin ekonomisine büyük katkı sağlayacaktır" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 22 Mart 2006 Çarşamba 19:40:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?