2
Mayıs
2024
Perşembe
EKONOMİ

Kuşburnu alımları başladı

Geçen yıl Aralık ayında depo kısmında çıkan yangın sonucu üretime sekiz ay ara verilen Gümüşhane Meyve Suyu Fabrikası'nda (GÜMÜŞSU) yeniden üretime geçildiği belirtildi. Fabrikanın üretime geçmesi ile birlikte kuşburnu alımlarına da başlandı.

Alımlarla ilgili olarak bir açıklama yapan GÜMÜŞSU Genel Müdürü Yüksel Demir, yönetim kurulunun aldığı kararla bu yıl yaş kuşburnunun kilosuna 500 bin, kuru kuşburnunun ise kalitesine göre 1 milyon 250 bin lira ile 1 milyon 500 bin lira arasında ücret ödeneceğini söyledi. Yüksel Demir, kuşburnu alımında sınır koymadıklarını belirterek, "Sınırlama olmamakla birlikte en az bin ton kuşburnu almayı planlıyoruz. Zira bu yıl yurt dışından kuşburnu meyvesi ithal etmeyi düşünmüyoruz" dedi.

Müdür Yüksel Demir, fabrikanın geçen yıl Aralık ayında çıkan yangından sonra büyük bir maddi hasarın meydana geldiğini hatırlatarak, "Ağustos ayı sonuna kadar görülen hasar 750 milyar lira harcanarak giderildi. Ayrıca 500 milyar liraya yeni makineler de alınarak üretimde kaliteyi yükseltmeyi hedefledik. Ancak yangından sonra vatandaşların hala fabrikamızın kapalı olduğunu sanıyorlar. Bu nedenle ürün getirmiyorlar. Fabrikamız 3 ay önce yenilenerek üretime başlamıştır. Bu yıl hedefimiz ilimizdeki tüm kuşburnunu almaktır. Ödemeleri bizzat vatandaşın ayağına kadar giderek peşin yapıyor ve topladığı ürünü alıyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2005 Çarşamba 13:51:50
Güncelleme :29 Eylül 2005 Perşembe 15:43:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
İLYAS NAZLI IP: 212.156.65.xxx Tarih : 8.08.2011 02:52:05

slm iş hayatınızda başarılar dilerim. ben kuşburnu üzerine 3 senedir bi araştırma yapmaktayım ve yetiştirmeyi düşünüyorum kuşburnu almak istiyen fabrikalarla görüşmek istiyorum ilginizi bekliyorum cünkü benim hedefim ilk etapta 30 ton gibi bir miktar cevaplarınızı bekliyorum