3
Mayıs
2024
Cuma
EKONOMİ

Teşvik Yasası teşvik etmedi

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Başkanı İsmail Akçay, İncinur Tekstil Fabrikası'nın kapanmasına Teşvik Yasası'nın çıkmasının sebep olduğunu ifade ederek, "Hükümetin çıkardığı Teşvik Yasası Gümüşhane gibi geri kalmış illere bir şey kazandırmadığı gibi mevcut fabrikaların kapanmasına sebep olmuştur" dedi.

GTSO Başkanı İsmail Akçay, yaptığı açıklamada, illerinde Teşvik Yasası'nın azizliğine uğrayarak kapanan tekstil fabrikalarını yeniden açacaklarını söyledi.

Akçay, "Gümüşhane gibi işsizliğin yoğun olduğu, sanayi, turizm ve tarım gibi sektörlerden girdisi olmayan geri kalmış yerlerdeki emek yoğun işletmelerin açılmasına yönelik yasalar düzenlenmelidir.

Örneğin; 5084 Sayılı Yasa ve onun arkasından 1 Nisan 2005 tarihinde yürürlüğe giren 5350 Sayılı Yasa ne yazık ki, Gümüşhane'de fabrikaların açılmasına değil, mevcut fabrikaların kapatılmasına destek vermiştir. İlimiz ve ülkemiz için bu çok üzücü bir olaydır" diye konuştu.

Kapanan fabrikaların Gümüşhane'nin lokomotifi olduğunu belirten Akçay, "Onlar, bizim gözbebeğimiz fabrikalardı. Yasanın getirdiği haksız rekabet sonucu kapanan fabrikalar yüzlerce çalışanı, onların ailelerini ve ilin yöneticileri olarak bizleri üzmüştür.

Ümit ediyoruz, hükümetimiz meclisin ilk açıldığı gün, teşvik yasasını yeniden ele alacak, kapatılan fabrikaların açılmasına destek sağlayacak yeni kanunlar çıkaracaktır. Başka çare yok" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2005 Cumartesi 12:57:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?