2
Mayıs
2024
Perşembe
EKONOMİ

Vergi rekortmenlerine ödül

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) tarafından Halk Eğitim Merkezi salonunda düzenlenen törenle 2003-2004 yılları vergi rekortmenleri ödüllendirildi.

Törene Gümüşhane Valisi Veysel Dalmaz, AK Parti Milletvekili Sabri Varan, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Peker, kurum amirleri ve Gümüşhaneli iş adamları katıldı. Törenin açış konuşmasını yapan Gümüşhane TSO Başkanı İsmail Akçay, sıcak savaşların ekonomik savaşların desteğiyle kazanıldığını belirtti.

Akçay, "Sıcak savaşların kahramanı asker Mehmetçik, ekonomik savaşların kahramanları ise iş adamlarıdır. Gümüşhane'de vergi vermek değil, vergi mükellefi olmak bile bir kahramanlıktır. Milli Takım Antrenörü 110 milyar maaş alıyor, Gümüşhane Salı Pazarı'nda hamsi satana fiş soruluyor. Köşk ya da yalı alıp satana 'hayırlı olsun beyefendi' diyor, vergi levhası bile sormuyoruz" dedi.

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Sabri Varan, 3 yıl öncesine kadar banka müdürlerinin selam bile almadığını hatırlattı. Varan, "Kardeş kardeşe kefil olmuyordu. Yüzde 50'lerde olan faiz yüzde 15'lere düştü. Gecekondulardan hortumcu götürüldüğünü gördünüz mü? Bu milletin hakkını yiyen hortumcular villalardan alınarak bir bir götürülüyorlar ve hesap veriyorlar" diye konuştu.

Toplantının son konuşmasını yapan Gümüşhane Valisi Veysel Dalmaz ise helal yoldan, alın teriyle kazanıp vergisini verenleri kutladığını belirterek, "Dürüst işadamlarının, müteahhitlerin her zaman devlet olarak yanlarındayız. Devlet sizlerin hizmetkarıdır. Son yıllarda ilimizde yakaladığımız çıkışı kolları sıvayarak birlikte destekleyeceğiz. Birlikte el ele, gönül-gönüle çalışmalıyız. Sizler de, bizler de ilimizin kalkınması, refah düzeyinin yükselmesi için birlikte olacağız" şeklinde konuştu.

Konuşmalardan sonra 2003-2004 yıllarında sıralamada ilk 10'a giren vergi rekortmenlerine plaketleri yetkililer tarafından verildi.

Toplantının sonunda söz alan ANAP İl Başkanı ve işadamı Özer Nadir Kaya, AK Parti Milletvekili Sabri Varan'ı kastederek, "Burası TBMM değildir. Siz burada anlattıklarınızı gidin mecliste anlatın ve teşvik yasasının Gümüşhane'ye hiçbir şey getirmediğini belirtin. 10 Fabrika açıldı diyorsunuz. Açılan sadece tavuk gübresinden gübre üreten bir fabrika. O da fabrika olsa" eleştirisi üzerine Milletvekili Varan, "Ben tartışma ortamı olsun istemedim. Ben ne konuşacağımı bilirim. Konuşmak için de kimseden izin almam. Sizler sokakta sormuyor musunuz ne yaptınız diye, ben de ne yaptığımızı anlattım. Beğenmeyebilirsiniz. Ama seçime daha 2 yıl var. Acele etme, bu ortamın da havasını bozma" diye cevap verdi.

.
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2005 Salı 12:48:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?