3
Mayıs
2024
Cuma
SPOR

Belediyelere 'çöp' cezası geliyor

Gümüşhane Çevre ve Orman İl Müdürü Hayrettin Yıldırım, il merkezi başta olmak üzere Torul, Kelkit, Köse, Şiran ve Kürtün İlçe Belediyeleri ile 12 belde belediyesini çöp konusunda uyardıklarını söyledi.

Çevre ve Orman İl Müdürü Yıldırım, Kürtün ve Özkürtün Belediyeleri'nin çöplerini Harşit Çayı'na döktüklerini, Torul Belediyesi'nin ormanlık alanın alt kısmındaki bir omza döktüğü çöpü yaktığını hatırlattı. Yıldırım, "Gümüşhane merkezde ise belediye çöpünü kent ormanının hemen yakınına döküyor ve sürekli yanıyor, dumanlar çıkıyor. Çöpten çıkan sular ya yer altı kaynaklarına karışıyor ya da Harşit Çayı'na akıyor. Kelkit, Köse, Şiran Belediyeleri ise çöplerini açık alanlara döküyorlar. Şiran ilçemiz kısmen bir çözüm buldu ama yeterli değil. İlçe ve belde belediyelerimize çöpleri konusunda uyarı yazısı gönderdik. Çözüm getirilmezse ceza uygulamasına gideceğiz" dedi.

Gümüşhane Çevre ve Orman İl Müdürü Hayrettin Yıldırım, belediyelerin birlik kurarak, AB hibe fonlarından yararlanacağını belirterek, "Belediyelerle Ocak ayında bir toplantı yaptık ve Gümüşhane, Torul, Kürtün İlçe ve Belde Belediyeleri'nin bir birlik, Kelkit, Köse, Şiran İlçe ve Belde Belediyeleri'nin ayrı bir birlik kurarak ortak çöp alanları belirlemelerini, AB hibe fonlarından yararlanmaları için proje yapmalarını istedik. Ancak, Ocak ayından bu güne kadar belediyelerimizden hiçbir çalışma yapmadıklarını tespit ettik. Bu nedenle gönderilen bir yazıyla uyardık. Çöp konusuna çözüm getirmezlerse ceza uygulamasına gitmek zorunda kalacağız" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2005 Cumartesi 15:39:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?