5
Mayıs
2024
Pazar
SPOR

Milliler Dalmaz'ı ziyaret etti

Gümüşhane Valisi Veysel Dalmaz, Bursa'da 18 ülkenin katılımıyla gerçekleştirilen Dünya Dağ Koşusu Şampiyonası'nda, Türkiye Milli Takımı adına yarışan ve dereceye giren Gümüşhaneli sporcuları makamında kabul ederek, ödüllendirdi. 

Milli sporcuları makamında kabul eden Vali Dalmaz, Dünya Dağ Koşusu Şampiyonası'nda dereceye giren sporcuları tebrik ederek, ''Dağ Koşusu Şampiyonası, Türkiye'de atletizm dalında yapılan ilk dünya şampiyonası olma özelliğini taşıyor. Her şampiyona, düzenlendiği kentleri ve ülkeyi dünya gündemine taşıyor. Tanıtımın yanı sıra şampiyona için kente gelenler, ekonomiyi de hareketlendiriyor" diye konuştu. 
Vali Dalmaz, sporu gençlere ve çocuklara sevdirmenin en büyük arzuları olduğunu da belirterek, "Gümüşhane'nin yetiştirmiş olduğu, kayakta ülkemiz adına olimpiyatlarda derece yapmış rahmetli Muzaffer Demirhan anısına 7 Kasım 2006 tarihinde atletizm şampiyonası düzenleyeceğiz. Bu tür çalışmalar, atletizm sporuna ilimizde bir ivme kazandıracaktır. Atletizm, diğer spor dallarında da olduğu gibi insanın mükemmel yaratılış özellikleriyle varolmuştur. Bu ekonomik, anatomik yapı sayesinde atletizm, dünyanın en popüler branşlarından biri olma özelliğini elde etmiştir" şeklinde konuştu. 

Genç sporcuların antrenörü Ertuğrul Sarı ise, her 2 sporcunun da yoğun çalışmalarının karşılığını aldığını kaydederek, "Bu yarışmalara hazırlanma ve katılım sürecinde Valimiz'in, maddi ve manevi açıdan büyük destekleri oldu" dedi. Ziyaretin sonunda Gümüşhane Valisi Veysel Dalmaz, antrenör Ertuğrul Sarı ve dünya 4.'sü Ercan Muslu ile dünya 5.'si Selmani Abiş'e 3'er bin YTL ve 3'er adetCcumhuriyet altını hediye etti.
iha
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2006 Çarşamba 10:26:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?