5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

25 gelinli Sıdıka Ana

Eşi Veysel Dalmaz'ın 17 Eylül 2004 Tarihinde Gümüşhane Valiliği görevine başladığından beri geçen 1.5 yıl içerisinde 25 yoksul genci, hayırsever vatandaşların katkılarıyla dünya evine koyan Sıdıka Dalmaz, adeta bir rekora da imza atarken, "Yoksul Gençlerin Sıdıka Anası" olarak tanınmaya başladı. 

Vali Veysel Dalmaz'ın eşi Sıdıka Dalmaz son olarak Kürtün İlçe merkezinde oturan anne ve babasını kaybetmiş engelli kardeşiyle kalan Ramazan Bilgin ile Şengül Özdemir'i de, Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda yapılan düğünle dünya evlendirdi. Düğüne eşi Vali Veysel Dalmaz, Kürtün Kaymakamı Osman Bilgin ve eşi Nilgün Bilgin ile birlikte gelen Bayan Dalmaz'ın mutluluğu gözlerinden okundu. Mutlu olduğu kadar mütevazılığıyla da dikkat çeken Bayan Dalmaz, "Ben sadece öncülük yapıyorum. Evlenme yaşına gelmiş, birbirini seven, ancak maddi sıkıntıları nedeniyle evlenemeyen gençlerimize hayırsever vatandaşlarımızdan sağladığımız katkılarla dünya evine koyuyoruz. Bugün de düğünlerini yaptığımız Şengül- Ramazan kardeşlerimize gerek Kürtün Kaymakamımız Osman Bilgin ve eşi Nilgün Bilgin'in de destekleriyle çok da güzel bir düğün yaptık. Allah mesut eylesin. Bu düğünler devam edecek. Yoksul gençlerimizi mutlu etmek bizim görevimiz" dedi. 

Şengül-Ramazan çiftinin akşam saatlerinde başlayan düğününe katılan Kürtünlüler okulun salonuna sığmazken saatlerce kemençe eşliğinde horon oynadı. Mutlu çiftin nikahlarını Kürtün Belediye Başkanı Aslan Kılıç kıyarken nikah şahitliklerini Vali Veysel Dalmaz, eşi Sıdıka Dalmaz, Kürtün Kaymakamı Osman Bilgin ve eşi Nilgün Bilgin yaptı. Nikah sonrası evlenme cüzdanını Bayan Dalmaz, gelin Şengül Bilgin'e vererek mutluluk diledi. Nikahtan sonra kısa bir konuşma yapan Vali Veysel Dalmaz ise yoksul gençleri mutlu sona ulaştırmak için katkı koyan eşi ve hayırsever vatandaşlara teşekkür etti. 

Nikahtan sonra Vali Veysel Dalmaz ile eşi Sıdıka Dalmaz, Kürtün Kaymakamı Osman Bilgin ile eşi Nilgün Bilgin ve Kürtün Belediye Başkanı Aslan Kılıç takı olarak birer adet tam altın taktı.
.
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2006 Cuma 12:03:51
Güncelleme :12 Mayıs 2006 Cuma 12:26:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?