6
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Gençlik merkezinden iki kampanya

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini sürdürmekte olan Gümüşhane Gençlik Merkezi tarafından iki önemli kampanya başlatıldığı bildirildi.

Kurumun internet sitesinden yapılan açıklamada Gümüşhane Valiliğince başlatılan “Okuyan Gümüşhane” projesine de katkı sağlamak amacıyla “Gençlik Kütüphanesi” oluşturulması için düzenlenen “Kitap Toplama Kampanyası” çerçevesinde üye gençler satın alıp okudukları birer kitaplarını kütüphanelerine bağışlayacakları belirtildi.

Ayrıca kütüphaneye destek sağlamak amacıyla gençlerin imzalarıyla gerek il içinde ve gerekse il dışındaki birçok resmi kurum ve sivil toplum kuruluşlarına yazılar yazılarak kampanyaya destek istendi. Gençlik merkezi içinde oluşturulması planlanan kütüphanenin 07-26 yaş arası bin üzerindeki üyeye ve Gençlik Merkezi faaliyetlerine katılan tüm Gümüşhane Gençliğine fayda sağlayacağı ve kitap okuma alışkanlığı kazandıracağı düşünülüyor. Öte yandan Gençlik merkezince yürütülen diğer kampanyanın ise “Giysi Toplama Kampanyası” olduğu belirtildi.

Gençleri toplumsal sorunlara karşı duyarlı hale getirmek ve sahip oldukları varlıkları ihtiyaç sahibi olan kişilerle paylaşma bilincini geliştirmek için düzenlenen kampanyanın iki aylık bir süreyi kapsadığını belirten Gençlik Merkezi Müdürü Meltem Irkın yaptığı açıklamada: “Gençler kendilerinin ve çevresinde yaşayan kimselerin giyilebilir durumda ve temiz olan fazla giysilerini toparlayarak Gençlik Merkezinde biriktirecekler. Daha sonra bu giysiler ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere Türk Kadınlar Birliği Gümüşhane Şubesi’ne devredilecek. Toplumun tüm bireylerini bu konuda duyarlı olmaya ve kampanyamıza destek olmaya davet ediyoruz. Yürütülen kampanyalara destek olmak isteyenler 0 456 213 10 58 ve 213 11 10 numaralı telefonlardan detaylı bilgi alabilirler.” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2008 Pazartesi 11:05:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?