5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Yolcu otobüsüyle kamyon çarpıştı

Gümüşhane-Trabzon Karayolu'nda meydana gelen trafik kazasında, yolcu otobüsüyle bir kamyon aynı yöne gittikleri sırada yandan çarpıştı. 

Edinilen bilgiye göre, kaza saat 08.30 sıralarında Gümüşhane-Trabzon Karayolu'nun 10. kilometresi Mescitli Köyü mevkiindeki servis yolunda meydana geldi. Trabzon'dan Erzincan'a gitmekte olan Tuncay Akgül'ün kullandığı 61 ES 756 Plakalı yolcu otobüsü ile aynı yönden gelen Halil İbrahim Çakmak yönetimindeki 61 DD 247 plakalı kamyon, yan yana gittikleri sırada çarpıştı. Kazada yaralanan olmazken servis yolu yaklaşık 1 saat ulaşıma kapandı. Araçların kaldırılmasının ardından yolda ulaşım yeniden sağlandı. 

Öte yandan, servis yolunun standart dışı olduğunu ileri süren Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, "İlimizi Karadeniz Bölgesi'ne bağlayan devlet karayolunda geçen yıl meydana gelen heyelan nedeniyle ulaşım servis yolundan sağlanıyor. Ancak bu yol özellikle ağır tonajlı araçlar için son derece tehlikeli. Servis yolunda meydana gelen trafik kazaları sürücüleri korkutuyor. Yaklaşan kış mevsimiyle birlikte servis yolundaki risk daha da artacaktır. Bizim düşüncemiz, konuyla ilgili uzmanların görüşü alınarak, şu anda aktif halde olmayan heyelanlı bölge kontrollü olarak yeniden trafiğe açılmalıdır. Özellikle ağır tonajlı araçların geçişlerinde sıkıntı veren servis yolu yeni kazalara davetiye çıkarabilir" dedi. 
İHA
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2006 Pazartesi 10:40:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?