6
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

GİKDER'den bir proje daha

Gümüşhane İktisadi ve Kültürel Kalkınma Derneği (GİKDER) yeni bir projeye daha start veriyor.

Toplumsal hayata katkı sağlamak adına ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardımcı olmak amacıyla “Şefkat Eli” adlı projelerini hayata geçirdiklerini bildiren dernek başkanı Selim Nas, projeye kamuoyundan destek beklediklerini belirtti.

Dernek yönetim kurulu üyesi Vedat Uğur ile birlikte “Şefkat Eli” projesi hakkında çeşitli bilgiler veren Selim Nas: “Yaşadığımız toplumda toplumsal sorunlardan uzak, topluma sırtımızı dönerek sivil toplum kuruluşu faaliyeti yapamayız. Bir sivil toplum kuruluşu olarak yaşamış olduğumuz topluma faydalı olmak ve ihtiyaç sahibi insanlarımıza el uzatmak için “Şefkat eli “ isminde bir Projeyi başlatmış bulunmaktayız.”dedi.

Nas., açıklamasında şunları kaydetti: “ Tamamen insana yatırımı ve hizmet etmeyi hedef alan bu proje 5 etaptan oluşmaktadır. Projeyi İHH vakfıyla ortaklaşa yürüteceğiz. Projenin İlk etabında; 100 tane ihtiyaç sahibi aile belirleyeceğiz, Belirlediğimiz bu 100 aileye düzenli olarak gıda, giyim, yakacak, dayanıklı tüketim malzemeleri vb. yardımlarda bulunacağız. 2.etabında; belirlediğimiz ihtiyaç sahibi bu 100 aileye, 100 tane kardeş aile bulacağız. İhtiyaç sahibi 100 ailenin bir kısım ihtiyaçlarını bulduğumuz 100 tane kardeş aile karşılayacak. Geriye kalan ihtiyaçlarını da GİK-DER ve İHH olarak ortaklaşa karşılayacağız. Projenin 3.etabında ise; ilimize okumak için gelen maddi durumu iyi olmayan 30 Üniversite öğrencisine düzenli olarak Cumartesi ve Pazar günleri günde iki öğün yemek vereceğiz. Yüksek öğrenimde okuyan ve maddi durumu iyi olmayan öğrencilerimize gönüllü veli olacak kişi ne kadar fazla bulursak bu sayıyı o kadar artıracağız. Hedefimiz en az 50 öğrenciye ulaşmak. Projenin 4.etabında ise; iki ay içerisinde başta üyelerimiz den olmak üzere en az 300 kişiden kan bağışı yapmalarını sağlamak. Projenin 5.etabında ise; İlimizde ilköğretim ve liselerde okuyan maddi durumu iyi olmayan öğrencilerimize giysi vb. yardımlar yapmak. Başlatmış olduğumuz bu projede hedefimiz 3 yıl içerisinde en az 300 aileye ulaşmak. Bu projede önceliğimiz kırsal kesimler olacak. İhtiyaç sahibi ailelerin tespitinde köy muhtarlarımızdan ve vatandaşlarımızdan yardım bekliyoruz. Çevrelerindeki ihtiyaç sahibi insanların isimlerini ve adreslerini bizlere ulaştırmalarını bekliyoruz. Belirlediğimiz 100 aileye kardeş aile olacak yardımsever ailelere de buradan sesleniyoruz; lütfen bu çağrımıza duyarsız kalmayın ve sizde bir ihtiyaç sahibi aileye kardeş olun.

Ayrıca yükseköğrenim gören öğrencilerimize bende bir gün yemek vermek istiyorum diyen tüm duyarlı vatandaşlarımızı da bu projeye ortak olmaya ve sahip çıkmaya davet ediyoruz. Özellikle lokanta işleten esnafımızdan bu projeye katkılarını esirgememelerini istirham ediyoruz. İnşallah bu projeyle toplumsal sorumluluk anlamında ihtiyaç sahibi insanlarımıza bir nebzede olsa yardım edebilirsek onların ihtiyaçlarını bir nebzede giderebilirsek bizler için en büyük mutluluk olacaktır.”

iha
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2008 Perşembe 11:15:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
RECEP YAŞAR IP: 88.229.8.xxx Tarih : 5.01.2008 14:30:30

ülkemizin sıkıntıda olduğu bu günlerde, toplumumuzun yaralarının az da olsa sarılmasını hedefleyen bu projeyi hayata geçirmek isteyen evvele sayın dernek başkanımızı tebrik eder, bu yaraların sarılmasında her türlü maddi-manevi desteklerini esirgemeyecek olan yüce Türk Milleti'ne teşşekkür ederim.