5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Arıcılara sertifika verildi

Gümüşhane Tarım İl Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Tekke Beldesi Belediye Başkanlığı tarafından, Tekke Beldesi'nde düzenlenen arıcılık kursunu başarıyla bitirenlere törenle sertifikaları verildi.

Tekke Beldesi Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen törene katılan Gümüşhane Valisi Veysel Dalmaz, organik tarımın merkezi halindeki Gümüşhane'de bal üretiminin artırılması gerektiğini söyledi.

Sinevizyon gösterisiyle başlayan törende, Gümüşhane Tarım İl Müdürü Ertekin Çolak ildeki arıcılık hakkında açıklamada bulundu. Vali Veysel Dalmaz, kendisinin de bir arıcı çocuğu olduğunu belirterek, ilin gelişmesi için el sanatlarına, arıcılığa, pestil ve kömeye gereken önemin verilmesini istedi. Vali Dalmaz, "Öncelikle arıcılığı çok iyi bilip değerlendirmek gerekiyor. Geçen yıl ilimizde üretim istediğimiz düzeyde olmadı. İmkanları ve kaynakları çok iyi değerlendirmeliyiz. Bunun için de arıcılığı çok iyi bilen ve bunu uygulamaya koyacak arıcılara ihtiyacımız var. Devlet olarak, arıcılara her türlü desteği vermek için buradayız.

Arı ve diğer ihtiyaçların temininde, bizler her türlü göreve hazırız" dedi. Gümüşhane Valisi Dalmaz, balın pestil ve köme üretiminde de önemli bir ürün olduğunu sözlerine ekledi.
Törende daha sonra kursta başarılı olan üreticilere sertifikaları Vali Veysel Dalmaz ve Belediye Başkanı Mustafa Canlı tarafından verildi. Törende ayrıca başarılı kursiyerlere çeşitli hediyeler de verildi.

.
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2006 Salı 15:25:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?