2
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Betonarme yaylalar!

Gümüşhane'de sayıları 500'ü bulan yaylaların beton yığınına döndüğü öne sürüldü. 2-3 katlı betonarme binaların yapıldığı yaylalarda kaçak yapılaşmanın da önüne geçilemediği bildirildi.

Kazıkbeli, Kadırga, Erikbeli, Güvende, Çıkrıkdüzü ve Alaçiçek Yaylası gibi ünlü yaylaları bulunan Gümüşhane'de betonarme bina sayısının hızla arttığı, bu gidişle 3-5 yıl sonra yaylaların beton yığınına döneceği bildirildi.

Yaylalara ağaçtan yapılan, tek oda ve tek katlı 'kelif' adı verilen evden başka ev yapmanın yasak olduğunu belirten yetkililer, "Ne yazık ki tüm uyarılara rağmen betonarme binaların yapımı hala sürdürülüyor.

Köy muhtarları kaçak yapılaşma konusunda sürekli uyarılıyor. Köy sınırları içinde kaçak yapılaşmaya izin verilmemesi konusunda her türlü talimatta bulunuluyor. Vatandaşlarımızı bir kez daha uyarıyoruz.

Betonarme bina yapılması yasaktır. Tespit edilenler hakkında yasal işlen yapılacak ve yapılan binalar yıkılacaktır. Hoş olmayan durumla vatandaşlarımızın karşı karşıya kalmasını istemiyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2005 Pazar 14:32:25
Güncelleme :24 Eylül 2005 Cumartesi 02:43:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?