2
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Dr. Yıldız: Asılsız ihbarda düşüş var

Gümüşhane İl Sağlık Müdürü Dr. Ömer Yıldız, acil servise yapılan asılsız ihbarlarda hızlı bir düşüş kaydedildiğini söyledi. Yıldız, 2005 yılının ilk 8 ayında servis olarak bin 255 vakaya müdahale ettiklerini belirtti.

İl Sağlık Müdürü Dr. Yıldız, şehrin 6 kilometre dışında Bağlarbaşı Mahallesi'nde 2 No'lu Sağlık Ocağı'nda acil servisin hizmet verdiğini, karşılaşılan vakaların dağılımda sıklıkla KVS (Kalp hastalıkları), psikiyatrik ve GİS (Mide bağırsak rahatsızlıkları) gibi hastalıkların önde geldiğini ifade etti. Sağlık Müdürü Yıldız, 2005 yılının ilk 8 aylık süre içinde bin 255 vakaya müdahale ettiklerini dile getirerek, "Bunların 909'u medikal, 70'i trafik kazası, 50'si diğer kazalar, 10'u yaralanmalar ve 166'sı da sağlık tedbirleridir" dedi.

Merkez istasyonunda kullanılmak üzere 3, ambulansın hazır bekletildiğini vurgulayan Yıldız, Gümüşhane merkez ilçe, Kürtün, Kelkit, Köse ve Şiran ilçelerindeki telsizlerin aktif, Torul İlçesi'ndeki telsizin ise inaktif durumda olduğunu, her ilçede birer adet ambulans bulunduğunu, Torul'daki ambulanslar dışında, tüm ambulansların acil servis ambulansı olarak görev yaptığını da sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2005 Salı 13:11:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?