2
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Esnafın ısınma ayrıcalığı

Gümüşhane'nin Bağlarbaşı Mahallesi'nde bulunan sanayi sitesinde işyeri sahipleri kendi icatlarıyla ısınma sorununu çözdü.

Odun ve kömür derdi olmayan sanayi esnafı, atık makine yağlarını yakan sobayla hem ısınma ihtiyaçlarını gideriyor hem de çay demliyor.

Sanayi çarşısında makine-oto tamircisi olarak çalışan Recep Erden adındaki usta, kendisinin araba tamircisi olduğunu belirterek, "Araba tamirleri sırasında atık yağları yaz boyu bidonlarda topluyoruz. Kış gelince de kendimizin yaptığı makine yağı sobası ile bu yağları yakıyoruz. Odun ve kömür sıkıntısı çekmiyoruz" dedi.

Yaptığı soba hakkında bilgi de veren Recep Erden, "Sobadan bir metre yükseğe yağın akacağı küçük bir kazan yapıyoruz. Buradan tıpkı kullandığımız sobaya benzer ancak ondan daha alçak kendi yaptığımız sobaya bir boru ile bu atık yağı sıcaklık derecesine göre az, ya da çok musluktan akıtıyoruz. Soba içerisine akan yağı tutuşturduğumuzda sürekli yanma imkanına kavuşuyor. Fazla sıcak istediğinizde musluktan akan yağın sobaya gelen boruya daha fazla akıtma imkanınız var" diye konuştu.

Çay ihtiyaçlarını da soba üzerine koydukları çay kazanıyla karşıladıklarını belirten Erden "Sürekli taze çay içme imkanımız da oluyor. Soba sürekli yandığı için üzerindeki çay kazanında kaynamış suyumuz da hazır oluyor. İstediğimiz zaman çay demliyoruz" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2005 Cuma 14:28:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?