3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Gümüşhane'ye gümüş hamam

Yaklaşık 35 yıl aradan sonra Gümüşhane Belediyesi tarafından yaptırılan hamam, düzenlenen törenle hizmete açıldı.
Gümüş Hamam adı ile bugün hizmete giren hamamın açılışına Gümüşhane Valisi Veysel Dalmaz, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Peker, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra bir konuşma yapan Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, hamamın 145 milyar liraya mal olduğunu, bunun 45 milyar lirasının hayırsever üç vatandaş tarafından karşılandığını söyledi.

Başkan Canlı, "Belediyemizin kıt imkanlarına rağmen ilimizin en büyük ihtiyacı olan hamamı hizmete sokmaktan mutluluk duyuyorum. Hamamın yapılışında bizlere maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen hayırsever vatandaşlarımıza da ayrıca teşekkür ediyorum" dedi.

Belediye Başkanı Mustafa Canlı talep olması halinde, hamamın haftanın belirli günlerinin de bayanlara ayrılacağını söyledi. Törene katılan Gümüşhane Valisi Veysel Dalmaz, Belediye Başkanı Mustafa Canlı ve Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Peker tarafından hamamın yapılışında maddi destek sağlayan üç hayırsever vatandaşı plaketle ödüllendirdi.
Gümüş Hamamın açılış kurdelesi Vali Dalmaz, Belediye Başkanı Canlı ve Cumhuriyet Başsavcısı Peker tarafından kesilerek hizmete açıldı. Vali Dalmaz, "Belediyemize ilin en büyük ihtiyaçlarından biri olan hamamı hizmete açmakla önemli bir görevini daha yerine getirmiş oldu. Ben, başta belediye çalışanları ve hayırsever vatandaşları katkılarından dolayı kutluyorum" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ağustos 2005 Cumartesi 16:02:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?