5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Harşit çayı temiz aksın

Gümüşhane Kültür ve Spor Kulübü tarafından "Harşit Çayı Temiz Aksın, Kültür Mirasımız Yok Olmasın" adında bir proje başlatıldı.

Projenin yasal sorumlusu Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Engin Doğru ve proje koordinatörü öğretmen Önder Turhan, Balyemez Konağı'nda düzenlenen bir basın toplantısıyla projeyi basın mensuplarına tanıttı. Proje hakkında bilgi veren koordinatör Önder Turhan, projenin iki ayağı olduğunu belirtti. Turhan, "Projemizin maddi tutarı olan 8 bin 500 euro Türkiye Ulusal Ajansı'ndan hibe olarak sağlanmıştır. Amacımız Harşit Çayı'nın temizliği, insanlarımızın çevreye karşı daha duyarlı olmalarını sağlamak olacaktır. Bu amaçla Gümüşhane ile Torul İlçemizde toplantılar, Harşit Çayı ve çevre ile ilgili olarak çeşitli yarışmalar düzenleyeceğiz" dedi.

Projenin 2. ayağının eski Gümüşhane olarak adlandırılan Süleymaniye Mahallesi'ndeki kültür mirasına sahip çıkmak olduğunu kaydeden Turhan, "Bu amaçla 4'ü bayan olmak üzere 8 genç arkadaşımız bu proje içerisinde yer alacaktır. Süleymaniye Mahallesi'ni gençliğimize tanıtmak ve tarihi mirasa sahip çıkılması amacıyla guruplar halinde mahallemize geziler düzenlenecektir" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2006 Pazar 12:19:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?