5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

İl Trafik komisyonu toplandı

Gümüşhane İl Trafik Komisyonu, yaptığı toplantı sonunda ilde trafiğe yeni düzenlemeler getirilmesi konusunda önemli kararlar aldı.

İl Emniyet Müdürü Ali Tom, alınan kararlarla ilgili yaptığı açıklamada, otogarda yolcuları yönlendirmek için personel istihdam suçlarını ihlal eden taşımacılarla ilgili cezai müeyyidelerin uygulanacağını söyledi. Taşıma Kanunu ve Yönetmeliği'nin ilgili maddelerince 100 kilometreye kadar şehirlerarası yolcu taşıma faaliyetlerinde bulunan Y türü belgesinin taşımacılara Valilik tarafından hazırlanacak olan 'Karayolu Yolcu Taşımacılığı Yönergesi' çerçevesinde verileceğini belirten İ Emniyet Müdürü Ali Tom, "Terminal içerisinde faaliyette bulunan tüm firmaların hareket saati gelen aracın kalkış saatinden 15 dakika önce perona girmelerine, şehirler arası yolcu taşımacılığı yapan araçlar tescil belgelerinde belirtilen kapasite dışında ve benzeri yönde değişiklik yaptıkları takdirde yasal uygulama yapılmasına karar verildi" dedi.

Müdür Ali Tom, Bölge Trafik Şube Müdürlüğü ekiplerince yol güzergahında değişik saatlerde takograf ve takograf zorunluluğu bulunmayan araçların ise radarla hız tespitinin yapıldığını da sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 25 Mart 2006 Cumartesi 12:26:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?