2
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

İlkbaharda gelip sonbaharda gidiyorlar

Gümüşhane merkez ilçeye bağlı 35 kilometre uzaklıktaki Kılıçören Köyü, köylüler tarafından terk edildi. İlkbahar aylarında gelen vatandaşlar, sonbaharla birlikte köylerini terk ederek İstanbul ve Bursa illerine göç etti. Köyü son olarak terk eden köy muhtarı Remzi Güler oldu.

Gümüşhane'ye 35 kilometre uzaklıkta, 12 haneli, 44 nüfuslu, bin 800 rakımlı Vauk Dağı eteklerinde Bayburt ili ile sınır olan ve kış mevsiminin yoğun geçtiği Kılıçören Köyü'nü, köylüler sonbahar mevsimi ile birlikte terk ediyor, ilkbahar ayları ile birlikte yeniden dönüyor.

Bu yıl da sonbaharla birlikte Kılıçören'i boşaltan köy sakimleri, İstanbul ve Bursa illerine göç etti. Köyü en son terk eden ise köy muhtarı Remzi Güler oldu. Muhtar Güler, giderken köy yoluna çaktığı ağaç kazıklarla köye giriş çıkış yapılmasını engellemiş oldu. Köyün muhtarlık işlerini yürütmek için de Mahalli İdareler Müdürlüğü'nde şef olarak çalışan İbrahim Aydoğdu görevlendirildi.

Gümüşhane Mahalli İşler Müdürü Çağlayan Turhan, köylülerin ilkbaharda dönüş yapacağını belirterek, "Bize en son olarak gelen köy muhtarı Remzi Güler, 'Köyde ben ve eşimden başka kimse kalmadı, ben de İstanbul'a gidiyorum' diyerek izin istedi. Köyde muhtarlık işlerini yürütecek kimse kalmadığı için geçici bir süreliğine muhtarlık işlerini müdürlüğümüzde şef olarak görev yapan arkadaşımız İbrahim Aydoğdu yürütecek. Müdürlük olarak jandarmaya köyün boşaltıldığını, köyde kimsenin kalmadığını bildirdik" dedi.

Mahalli İdareler Müdürü Turhan, yolun, içme suyunun, sulama suyunun, elektrik ve telefonun bulunduğu köyün, kar yağışının yoğun olması sebebiyle sonbahar aylarında köylüler tarafından boşaltıldığını da sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2005 Perşembe 12:27:34
Güncelleme :24 Ekim 2005 Pazartesi 13:16:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?