5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Köprü hasreti bitti

Kürtün'e bağlı Yeşilköy Köyü'nde yıllardır süren köprü hasreti sona erdi. 12 Mahallesine 12 ayrı ilkel teleferikle ulaşım sağlanan 100 haneli Yeşilköy Köyü'nde Köy Hizmetleri Birim Müdürlüğü tarafından yaptırılan 31 metre uzunluğundaki betonarme köprü düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Kürtün Kaymakamı Osman Bilgin, yatırımcı kurum müdürleri ve vatandaşlarla birlikte köprü açılış törenine katılan Gümüşhane Valisi Veysel Dalmaz, Yeşilköy Köyü'nün yıllardır ilkel teleferiklerle ulaşım sağladıklarını söyledi. Vali Dalmaz, "Ancak, köylülerimizin köprü hasreti sona erdi. Bundan sonra ulaşımlarını sağlıklı olarak yapacaklar. Medyamıza malzeme olan ilkel teleferikler de tarihe karışmış olacaktır" dedi.

Vali Dalmaz daha sonra köyün en yaşlısı olan ve evine sürekli teleferikle ulaşım sağlayan 70 yaşındaki Hasbi Yondemir ile birlikte Harşit Çayı üzerine yapılan körünün kurdelesini keserek hizmete açtı. Köprü üzerinde beraberindekilerle birlikte gezdikten sonra vatandaşlar tarafından kullanılan teleferikleri görmek isteyen Vali Veysel Dalmaz'a teleferiğin çalışma sistemi hakkında bilgi verildi. Bunun üzerine eline bir taş alarak teleferiğin hareket ettiği tele vurarak karşı köyde bulunan vatandaşlara işaret yolladı.

Yaklaşık 700 metre uzunluğundaki teleferik teli üzerindeki oturma teknesinin gelmemesi üzerine Hasbi Yondemir cep telefonuna başvurmak zorunda kaldı. Eşini cep telefonuyla arayan Hasbi Yondemir ile eşi arasında geçen konuşma gülüşmelere neden oldu. Elektrikle çalışan teleferik uzun bir süre beklenilmesinin ardından Vali Dalmaz ile beraberindekilerin yanına ulaştı. Vali Veysel Dalmaz'ın teleferiğe binmek istemesi yapılan uyarılar üzerine gerçekleşmedi. 70 yaşındaki Hasbi Yondemir ise 700 metre uzunluğunda ve Harşit Çayı'ndan yaklaşık 150 metre yükseklikteki teleferiğe binerek adeta şov yaptı. Hasbi Dedenin yaptığı bu şov Vali Veysel Dalmaz ve beraberindekiler tarafından alkışlarla karşılandı.

Vali Dalmaz, "Artık bundan sonra teleferiğe binmek yok. Köyünüze yapılan köprüyü kullanacak, mahallenize korkusuzca gidip geleceksiniz" diye konuştu.

165 bin YTL'ye mal olan köprüye köyün en yaşlısı olan ve evine ulaşımını teleferikle sağlanan Hasbi Yondemir'in adına atfen "Hasbi Ağa Köprüsü" adı verildi.

.
Yayın Tarihi : 24 Mart 2006 Cuma 20:22:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?