5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Köy okullarına oyuncak

Türk Kadınlar Birliği (TKB) Gümüşhane Şubesi'nce düzenlenen "Bir Oyuncak da Sen Al" kampanyasında toplanan oyuncakların kırsal kesimde öğrenim gören öğrencilere dağıtımına başlandı.

Toplanan oyuncakların ilk bölümünü dağıtmak için Gümüşhane Valisi Veysel Dalmaz'ın eşi Sıdıka Dalmaz ile birlikte Şiran İlçesi'ne bağlı Örenkale ve Mertek Köyleri'ne giden TKB Gümüşhane Şubesi Başkanı Aynur Çubukçu ve yönetim kurulu üyeleri bir günde 250 kilometre yol kat etmek zorunda kaldı. Şiran Kaymakamı Ahmet Süheyl Üçer'in eşi Gülçin Üçer'i de yanlarına alarak Örenkale ve Mertek köylerindeki ilköğretim okulu anasınıfında eğitim gören 25 kadar çocuğa çeşitli oyuncaklar dağıttıktan sonra bir açıklama yapan TKB Gümüşhane Şubesi Başkanı Aynur Çubukçu, "Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası çerçevesinde başlattığımız 'Bir Oyuncak da Sen Al' kampanyamız sonucunda şubemize bağışlanan oyuncakları Şiran, Kelkit, Köse, Torul ve Kürtün ilçelerimizin kırsal alanlarda bulunan ikişer köy ilköğretim okullarına dağıtacağız. Bugün Şiran'a bağlı iki köyümüzde dağıtımı yaptık" dedi.

Vali Veysel Dalmaz'ın eşi Sıdıka Dalmaz ise, TKB Gümüşhane Şubesi tarafından böyle bir anlamlı kampanyanın başlatılmasından büyük bir memnunluk duyduğunu söyledi. Dalmaz, "Oyuncakları birlikte dağıtmaktan büyük bir mutluluk duydum. Bu vesileyle okullardaki eksiklerimizi de yerinde görmüş oluyoruz. Çocuklarımız oyuncaklarını alırken duydukları sevinç bizleri çok mutlu ediyor" diye konuştu.

İlk gün dağıtılan yaklaşık 100 oyuncak içerisinde, arabalar, hayvanlar, bebekler ve kırtasiye malzemeleri bulunuyor.

.
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2006 Perşembe 12:42:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?