2
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Vali, muhtarları dinledi

Gümüşhane Valisi Veysel Dalmaz, Kürtün İlçesi'nde düzenlenen muhtarlar toplantısında, köy muhtarlarından köyleri ile ilgili sorunlar hakkında bilgi aldı.

Beraberinde Gümüşhane AKP Milletvekili Sabri Varan, Kürtün Kaymakam Vekili Abdurrahman Akdemir ve yatırımcı kurum amirleri ile birlikte gelen Kürtün'e giden Vali Veysel Dalmaz, Kürtün Belediye Başkanı Aslan Kılıç, Özkürtün Belediye Başkanı Yakup Turgut ile 45 mahalle ve köy muhtarından yapılması gereken çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Köylerinin sorunları ile ilgili olarak söz alıp konuşan muhtarları dinledikten sonra bir konuşma yapan Gümüşhane Valisi Veysel Dalmaz, Kürtün İlçesi'ne kız öğrencilerin barınma sorununu çözmek amacıyla yurt yapılacağını söyledi. Vali Dalmaz, "Yaylalarımızın elektrik ve yol sorunu sırasıyla çözülecek. Sorunları bir anda çözmek elbette mümkün değil. Yapılan plan ve programlar çerçevesinde sorunları gidermeye çalışıyoruz" dedi.

Kürtün Muhtarlar Derneği Başkanı Edip Servet Kaya'nın adliye binasının kapanması nedeniyle Gümüşhane'ye gidiş gelişte 140 kilometre yol kat etmek zorunda kaldıklarını, haftanın iki gününde de olsa duruşmaların Kürtün İlçesi'nde yapılmasını talep etmesi üzerine Vali Veysel Dalmaz, "Bu devletin bir tasarrufudur. Kapanan adliyenin geri gelmesinin mümkün değildir" diye konuştu.

Aslan Kuduoğlu adındaki vatandaşın yaşanılan sorunların tek müsebbibinin ANAP ve MHP olduğunu söylemesi üzerine vatandaşın konuşmasına müdahale eden Vali Dalmaz, "Biz burada siyasi bir toplantı yapmıyoruz. İlçemizin sorunlarını tartışıyor, çözüm yollarını araştırıyoruz. Gelip geçen her siyasi irade hiç kuşkusuz yararlı işler yapmıştır. Eksik olan ve yapılmayanlar var ise yapmaya çalışıyoruz" diyerek tepki gösterdi.

Kürtün Belediye Başkanı Aslan Kılıç ile Özkürtün Belediye Başkanı Yakup Turgut'un ilçe ve beldelerinin heyelanlı sahalar içerisinde olduğunu bu nedenle 1991 yılında yaşanan heyelan nedeniyle yapılması gereken 154 afet evine arsa bulamadıklarını belirtmeleri üzerine Vali Veysel Dalmaz ile toplantıya katılan AKP Milletvekili Sabri Varan, 'Evini Yapanlara Yardım' projesinin (EYY) uygulamaya konulabileceğini, bu amaçla da afetzedelere 20'şer milyar lira ödeme yapılabileceğini söyledi.

Gümüşhane Valisi Dalmaz, "Ancak, EYY kapsamında yapılacak 20'şer milyar liralık afet yardımının belediyelerce gösterilecek yerlere konut yapmalarını, parayı alan afetzedenin göç etmemesini" de sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ağustos 2005 Cumartesi 13:16:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?