5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Vali Dalmaz'dan asayiş açıklaması

Gümüşhane Valisi Veysel Dalmaz, asayiş olaylarında meydana gelen artışın toplumsal barışa gölge düşürmemesi amacıyla bir dizi çalışmalar yapılacağını kaydetti. 

Özdenoğlu Konağı'nda düzenlenen basın toplantısında Danıştay saldırısının toplumu derinden sarstığına işaret eden Vali Dalmaz, "Danıştay'a yapılan saldırıyla toplumsal barışımız hedef alınmıştır. Türkiye'de huzur ve güven ortamının tesis edilmesinde bütün kesimlerin sağduyulu hareket etmeleri gerekmektedir. Yaşanan bu gelişmeler insanlarımız üzerinde olumsuz etkiler yapmaktadır. Önümüzdeki günlerde suç ve suçlularla mücadelede yeni yasal düzenlemelerin yapılması konusunda bakanlığımızın çalışmaları olacak" dedi. 

Gümüşhane'de geçtiğimiz hafta içinde yürütülen uyuşturucu operasyonuyla ilgili açıklama yapan Vali Dalmaz, yaşanan bu olaylardan sonra her vatandaşın kendi kendini sorgulaması gerektiğinin altını çizdi. Vali Dalmaz, gelişmelerin son derece üzücü olduğunu belirterek, "Düzenlenen operasyonla uyuşturucu içtikleri ve satış yaptıkları belirlenen şahıslar eş zamanlı olarak gözaltına alındı. Bir sandıktaki elmalardan eğer birisi çürükse diğerlerini de çürütür. Çürük elmaları temizlemek zorundayız. Toplum olarak yaşadığımız olaylardan ders alarak hepimizin daha duyarlı olması gerekiyor. Suçlar ve suçlulara karşı yürütülecek çalışmalarda vatandaşlarımızın şüphe duydukları konularda güvenlik birimlerimize bilgi vermelerini bekliyoruz" diye konuştu. Ailelerin çocuklarına sahip çıkmaları gerektiğine dikkat çeken Vali Dalmaz, şöyle devam etti:
"Günümüzde yaşanan olaylara hepimizin çocuğu karışabilir. Bizim devlet olarak önemli görevlerimizin bulunmasının yanında, vatandaşlarımızın da sorumlulukları bulunuyor. Özellikle ailelerin çocuklarını daha fazla kontrol altında tutmaları gerekiyor. Bazen çok küçük yaştaki çocuklar çeşitli olaylara karışabiliyor. Bunun önlenmesinde anne ve babaların çocuklarına karşı duyarlı olmalarını istiyoruz."
.
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2006 Cumartesi 12:01:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?