16
Haziran
2024
Pazar
GÜNCEL

Kardeş Eli Mağazası açıldı

Torul'da kaymakamlık tarafından başlatılan Kardeş Eli Mağazası hizmete açıldı.
Torul Kaymakamı Cengiz Oktay Kaldırım tarafından hazırlanan "Kardeş Eli Mağazası" düzenlenen bir törenle hizmete açıldı.

Tamamen yoksul vatandaşlara yönelik yardım amacıyla açılan mağazanın açılışına Vali Veysel Dalmaz, eşi Sıdıka Dalmaz ile birlikte katılırken, İl Jandarma Komutanı Albay Ali Galip İncekürk, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Peker, Adalet Komisyonu Başkanı Dündar Erdemir, Emniyet Müdürü Ali Tom, Torul Belediye Başkanı Selami Bostan, siyasi parti temsilcileri ve kurum amirleri ile vatandaşlar da hazır bulundu.

Açılışta konuşan Torul Kaymakamı Çetin Oktay Kaldırım, toplumun sevgi ve kardeşlikle birbirine sarılması gerektiğini söyledi. Kaymakam Kaldırım, "Bizler ancak devleti ve milleti, zengini ve fakiriyle bu özelliklerimizi koruduğumuz sürece mutlu ve huzurlu yaşar, geleceğimize ümitle bakarız. Attığımız bu adım 'Kardeş Eli' adı ile bütün toplumumuza benimsetmeyi hedefledik. Toplumumuzun özünde var olan yardımlaşma bilincini geliştirip doğru kanalize ederek herkesin yardım elini, kardeş elini uzatmasını sağlamak, ona düzen ve süreklilik kazandırmak istedik. Yardım edenle yardım alanı karşı karşıya, yüz yüze getirmeden yardımlaşmaya bir düzen ve estetik kazandırmak, yardımdan faydalananların rencide olmasını engellemektir. Kardeş eli mağazamız hayırsever vatandaşlarımızın katkılarıyla büyüyeceğine cani gönülden inanıyorum" dedi.

"Önemli olanın vatandaşta var olan sevgi ve yardımlaşma kaynağını ortak kullanmaktır" diyen Vali Veysel Dalmaz, "Bir yerde hayır yapmak isteyen var, bir yerde de muhtaç olan var. Bağlantı, ilinti kuran olması lazım. Bu mağazamız zenginle muhtaç arasındaki bağlantıyı kuracaktır. Bundan sonra yardım etmek isteyen insanlarımıza ulaşarak katkılarını sağlamaktır. Bu bağı çok iyi kuvvetlendirmek lazım" diye konuştu.

Torul Kaymakamlığı, Torul Adliyesi savcı ve hakimleri, Belediye Başkanlığı, Emniyet Amirliği ve çok sayıda kurumun katkılarıyla özel idare sitesinde açılan 'Kardeş Eli Mağazası'ndan ilk yararlanan ise 1995 yılında Şırnak'ta girdiği silahlı çatışmada şehit olan Şeneol Özcan'ın babası Atalar Köyü'nden Cafer Özkan adındaki şehit babası oldu. Vali Veysel Dalmaz, şehit babası Cafer Özkan'a, hediye ettiği kabanı kendi elleriyle giydirdi.

Yayın Tarihi : 29 Aralık 2005 Perşembe 14:34:19
Güncelleme :29 Aralık 2005 Perşembe 17:39:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?