16
Haziran
2024
Pazar
GÜNCEL

Pakistan'a uzanan minik eller

Pakistan'da yaşanan deprem felaketinin ardından Gümüşhane'nin Torul İlçesi'nde bulunan ilk ve ortaöğretim okullarındaki yaklaşık 2 bin öğrenci, 3 bin YTL (3 milyar TL) yardım yaptı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Pakistan'da meydana gelen depremde zarar gören depremzedeler için yardım kampanyası başlatıldı. Torul ilçesi Depreme Yardım Komisyonu Başkanı İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Orhan Topal'ın organize ettiği yardım kampanyasında, bilhassa ana sınıfı minik öğrencileri de abi ve ablaları gibi harçlıklarını Pakistanlı minik kardeşlerine göndermek için öğretmenleri Gülşah Sarı, Meliha Kurt ve Goncagül Yılmazer'e verdi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Vekili Orhan Topal, konuyu okullar ve veliler bazında işleyerek yapılacak olan yardımların çok anlamlı olacağını, özellikle Pakistan halkı ile tarihi dostluk ilişkiler bazında deprem gerçeğini en iyi bilen ulus olarak yardım kampanyasına katılımın beklenenin üstünde olduğunu belirtti.

Topal, "Kampanyaya ilköğretim ve orta öğretim okullarındaki öğrencilerimiz, idareci ve öğretmenlerimiz büyük ilgi gösterdiler. Bizleri duygulandıran en önemli olay ise ana sınıfı öğrencileri minicik çocuklarımızın bu kampanyaya gösterdikleri ilgi olmuştur. Kampanya çerçevesinde yaklaşık 2 bin öğrencimiz ve 120'ye yakın öğretmen arkadaşlarımız 3 milyar liraya civarında yardımda bulunmuşlardır" dedi.

.
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2005 Salı 12:22:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?