18
Mayıs
2024
Cumartesi
KÜLTÜR/SANAT

AB'den Safranbolu'ya destek

Avrupa Birliği ile İstanbul Fatih Belediyesi arasında yapılan Fener Balat Rehabilitasyon Projesi Eşmüdürü Louis Mezzano ve Proje Direktörü Burçin Altınsoy, Karabük'ün Safranbolu İlçesi Belediye Başkanı Nihat Cebeci'nin davetlisi olarak Safranbolu'ya geldi. 

Avrupa Birliği ile Fatih Belediyesi arasında yapılan Fener Balat Rehabilitasyon Projesi Eşmüdürü Louis Mezzano ve Proje Direktörü Burçin Altınsoy, İktisadi Kalkınma Vakfı Eşbaşkanı İbrahim Canbulat ve Safranbolu Belediye Başkanı Nihat Cebeci'nin konuğu olarak Safranbolu'ya geldi. Fener Balat'ta gerçekleştirilen rehabilitasyon programıyla ilgili bir sunum yapan Mezzano ve Altınsoy, yapılan çalışmalar ve bu çalışmalar sırasında yaşadıkları zorluklar hakkında bilgiler verdi. 

Safranbolu Belediye Başkanı Nihat Cebeci ise, "Eskiden Fener Balat'ta olduğu gibi bizim Kıranköy yöremizde de Rumlar yaşıyordu, ancak bize onlardan kalan eserler bugün de ilk günkü gibi aslına uygun şekilde korunuyor. Fener Balat'ta yaşadığınız sıkıntıları burada yaşamanız söz konusu bile değil. Hazırlayacağımız projeyi Avrupa Birliği'ne sunacak ve katkı isteyeceğiz. Yapacağımız çalışmalarla Safranbolu'nun yalnızca eski çarşıdan ibaret bir yer olmadığını göstereceğiz. Projenin Avrupa Birliği'nden onaylanması konusunda sizlerin de yardımına ihtiyacımız var" dedi. 

Fener Balat Rehabilitasyon Projesi Eşmüdürü Louis Mezzano ise yaptığı değerlendirmede, AB üyelerinin Ankara'daki temsilcilerinin bir organizasyonla Safranbolu'yu görmelerinin yararlı olacağını belirterek, bu organizasyonda yardımcı olabileceğini söyledi.

.
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2006 Salı 16:18:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?