18
Mayıs
2024
Cumartesi
KÜLTÜR/SANAT

Türüt konseri terk etti

Karabük'ün Safranbolu İlçesi'nde düzenlenen "7. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali" kapsamında sahne alan ünlü türkücü İsmail Türüt, konserin ilerleyen saatlerinde ses sistemindeki arızanın giderilmemesine tepki göstererek konser alanını terk etti. 

Altın Safran Belgesel Film Festivali'nin 2. gününde ünlü türkücü İsmail Türüt, Safranbolu Arslanlar Kültür Merkezi'nde konser verdi. Vali Cemalettin Sevim, AK Parti Karabük milletvekilleri Mehmet Ceylan ve Ali Öğüten, Vali Yardımcısı Cemal Hüsnü Kansız, Safranbolu Kaymakamı İzzettin Küçük, Safranbolu Belediye Başkanı Nihat Cebeci, Safranbolu Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Burhanettin Uysal ile çok sayıda vatandaşın izlediği konserde sanatçı, türküleriyle sevenlerini coşturdu. "Ateş Çemberi" isimli türküsünün televizyonlarda yayınlanmamasına tepki gösteren Türüt, "Orada yaşananlar, beni insan olarak rahatsız etti. Tepkimi dile getirmek için de bu türküyü yaptım. Ama kanallar nedense yayınlamıyor" dedi. 

Türküyü söyledikten sonra ayakta alkışlanan sanatçı, daha sonra protokolü sahneye çıkararak horon oynattı. Konserin ilerleyen saatlerinde ses sisteminde meydana gelen arızanın giderilememesi üzerine Türüt, konseri yarıda bırakarak alanı terk etti.
iha
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2006 Pazar 15:38:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?