18
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Bu da koyun kazası

Karabük'ün Safranbolu İlçesi'nde, karayoluna çıkan 50 koyuna 2 kamyonun çapması sonucu 35 koyun telef oldu. 

Edinilen bilgiye göre, Karabük-Kastamonu yolu Safranbolu Yörük Köyü yakınlarında meydana gelen kazada, Kastamonu istikametine giden Burhan Karaoğlu'nun kullandığı 37 PK 715 plakalı ve Mustafa Köseoğlu yönetimindeki 37 DY 940 plakalı kamyonlar, sürü sahibi İsmail Yağcı ile birlikte yolun karşısına geçen 50 koyunun arasına daldı.

35 koyunun telef olduğu kazada yaralanan olmazken, sürücüler viraj dönüşü karanlıkta koyun sürüsünü fark edemediklerini söyledi. Kazada asfalta yayılan koyunlar, jandarma tarafından yol kenarına alınırken, köylüler telef olan koyunları traktörlerle Konarı Köyü'ne taşıdı. Safranbolu Belediyesi itfaiye ekibi de yoldaki kanları yıkayarak temizledi. 

Sürü sahibi İsmail Yağcı, aynı yerde bugüne kadar onlarca kazanın olduğunu belirterek, "Yetkililerden defalarca alt ya da üst geçit yapmalarını istedik. Fakat kimse dikkate almadı. Konarı ve Yörük köyü sakinleri hayvancılıkla geçiniyor. Sürülerimizi otlatmak ve derede sulamak için karayolunu geçmek zorundayız. 15-20 kilometre karayolu hattı boyunca maalesef bir tane bile alt geçit yok" dedi. 

Kazada 2 kamyonda da maddi hasar meydana gelirken, jandarma olayla ilgili soruşturma başlattı.
iha
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2006 Salı 14:01:19
Güncelleme :3 Ekim 2006 Salı 14:10:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?