18
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

KARDEMİR çıkışında eylem

Karabük Demir Çelik Fabrikası'nın (KARDEMİR) personelini taşıyan Otobüsçüler Kooperatifi, ihaleden kaynaklanan sıkıntılardan dolayı KARDEMİR vardiya çıkışı sonrası eylem yapmaya başladı. KARDEMİR çıkışında yapılan eyleme otobüsçüler ile siyasi parti il başkanları ve dernek Başkanları da destek veriyor. Eyleme destek veren il başkanları birer açıklama yaparak, yapılanın haksızlık olduğunu vurguladı.

DYP İl Başkanı Mehmet Çiftçi, yaptığı açıklamada, "Demir Çelik işletmelerinin kapatılmaması için de destek vermiştir. O zaman da işçiler mağdurdu. Bugün de 130 işçi arkadaşın mağdur durumda olduğunu öğrendik. O gün olduğu gibi bugün de destek veriyoruz. 10 yıldır bu işi aynı kişiler yapıyor. Öncelikle onlarla bir anlaşma yapılabilirdi. Yeniden bir anlaşma olması için zemin hazırlanması gerekli. Yapılan ihaleye Karabük Otobüsçüleri çağrılmamış. Bu kooperatifin ihaleye davet edilmesi gerekirdi" dedi.

MHP İl Başkanı Şahin Dikilitaş ise yaptığı konuşmada, "Bu işi hale aşamasında değerlenmek gerekirdi. İhale bitmiş, firma işi almış. Bundan sonra, ihalenen şartnameye uymayan yönleri belirlenerek hukuksal yönden bu işi irdelemek lazım. Şu anda Karabük'te yaşayan insanlara güvenmek lazım" dedi. CHP İl Başkanı İsmail Yılmaz ise, Karabük'te öncelikle huzur ve barış istediklerini söyledi. Yılmaz, "Karabük göç veriyor diyoruz. Bu koşullarda yapılan bir ihale var. İhale tamamlanmış ancak burada mağdur olan bir kesim var. İşsizliğe bakıyoruz, sıkıntıya bakıyoruz. Bu arkadaşlarımızın hepsinin geçim noktası burası. Birçoğu işçi taşımacılığı yaptığı aracını borçla almış. Bu insanların mağduriyetinin giderilmesi gerekiyor" diye konuştu. Eyleme destek veren ANAP İl Başkanı Cihat Özdemir de, Karabük'te işsizlik sorunu olduğunu fakat, KARDEMİR'in işçi taşıma işinin bile dışarıdan bir firmaya verildiğini belirtti. Bu tür ihalelerde Karabüklü firmaların desteklenmesi gerektiğini kaydeden Özdemir, "Mağdur olan şoför arkadaşlarımızı destekliyoruz" dedi.

S.S. 40 No'lu Karabük Otobüsçüler Kooperatifi Başkanı Hüseyin Kılıç ise, demokratik kitle örgütlerine ve siyasi parti başkanlarına desteklerinden dolayı teşekkür ederek, "Bizim şu ana kadar KARDEMİR için yaptığımız çalışma, bundan sonra yapacaklarımızın teminatıdır. KARDEMİR işçisi sıkıntı çekerken, bizler de sıkıntı çektik. Her şey ortada, bizden kaynaklanan sorun varsa, KARDEMİR yetkilileri ile oturup bunu tartışmak istiyoruz" diyerek, fabrika yönetimi görüşmeye çağırdı.

KARDEMİR işçileri de vardiya çıkışında, yıllardır kendilerini taşıyan Otobüsçüler Kooperatifi'nin eylemine destek vererek, otobüslere binmedi. Eylem nedeniyle polis de fabrika önünde geniş güvenlik önlemi aldı.

.
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2006 Çarşamba 22:05:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?