18
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Sahte para operasyonu

Karabük Emniyet Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen operasyonda, 642 adet sahte 100 YTL ele geçirildi.

Alınan bilgilere göre, Karabük Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, yaklaşık 3 ay süren bir çalışmanın ardından, İstanbul'dan getirdiği sahte paraları piyasaya sürmeye hazırlanan S.D. (31) isimli şahısla irtibata geçti. Sahte paraları almak üzere S.D. ile yüzde 28 komisyon karşılığında anlaşma sağlayan polis, alışveriş sırasında S.D.'yi suçüstü yakaladı.

S.D.'nin ifadesi doğrultusunda, olayla bağlantısı olduğu belirlenen M.Ç. (43), N.A. (63) ile M.E. (38) isimli şahıslar da yakalandı. Şahısların üzerlerinde ve gösterdikleri yerlerde yapılan aramada ise 13 değişik seri nolu toplam 642 adet sahte 100 YTL ele geçirildi. Sorgularının tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen 4 şahıstan S.D. ve N.A. tutuklanırken, diğer 2 şahıs ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Karabük polisi, ele geçirilen paranın şu ana kadar Türkiye'de ele geçirilen en fazla sahte YTL olduğunu dile getirdi. Güvenlik güçleri, vatandaşları da bayram öncesi sahte para konusunda dikkatli olmaya çağırdı.

.
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2006 Pazar 11:51:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?