18
Mayıs
2024
Cumartesi
SAĞLIK

Kanser erken teşhis merkezi hizmette

Şirinevler Devlet Hastanesinde yıllardır kurulması gündeme gelen fakat bir türlü uygulayama konulamayan KETEM (Kanser erken teşhis ve tarama merkezi) hizmete girdi.

Şirinevler Devlet Hastanesi bünyesinde Sağlık Bakanlığı Kanserle Savaş Daire Başkanlığına bağlı olarak kurulan KETEM 1 Ocak 2008 tarihinden itibaren hizmet vermeye başladı. Şirinevler Devlet Hastanesi Başhekimi Murat Acat, merkezle irtibata geçmek isteyenlerin "www.karabuksdh.com" adresinden internet aracılığı ile randevu alarak hizmet alabileceğini, merkezde günde 20 hastaya hizmet verildiğini belirtti.

Acat, "Her gün 20 hastaya randevu vererek hizmet vermeye çalışıyoruz. Merkezimizde 35 yaş ve üstü kadınlarımız meme kanseri ve rahim ağzı kanseri konusunda bilgilendiriliyor ve gerekli taramaları yapılıyor. Kanserin erken teşhisinin önemi artık dünyada gereklilik olarak kabul görmektedir. Bir çok kanser türünde erken teşhis hayat kurtarmaktadır. Meme ve rahim ağzı kanseri kadınlarda en sık görülen ve erken teşhis konulmadığında ölümlere yol açan hastalıkların başında gelmektedir. Kanser çok tehlikeli bir hastalık olmasına rağmen erken teşhisle tedavileri mümkündür. Bunun için bütün kadınlarımızın bilinçlendirilmesi gerekmektedir. Kanser konusunda halk sağlığının korunması, geliştirilmesi erken tanı birimi sağlanması ve kanser taramasının yapılabilmesi için hastanemizde Sağlık Bakanlığı Kanserle Savaş Daire Başkanlığına bağlı olarak KETEM kuruldu. Bunun yanında bu merkeze entegre olarak görüntüleme merkezimiz de hizmete girdi. Görüntüleme merkezimizde tomografi, MR ve memografi cihazları yer almaktadır. Artık hastanemizden belirtilen alanlarda başka görüntüleme merkezlerine sevk yapılmayacaktır. Yatırımlarımız bununla da sınırlı değil tabii ki. Yatırımlarımız 2008 yılında da tüm hızıyla devam edecek" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2008 Perşembe 12:22:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sibel yorulmaz IP: 78.169.172.xxx Tarih : 15.10.2008 08:29:52

benim her iki gövsümde kist var ve beni tedirgin ediyo kanser erkenteşhis merkezi açıldı ama şimdilede randavu vermiyo ben randevu almak istiyorum ocak ayınımı beklemem gerekiyo