5
Mayıs
2024
Pazar
EKONOMİ

Askıda ekmek kampanyası

Türkiye'nin bir çok ilinde uygulanan "Askıda Ekmek Kampanyası" Ordu'da ilk kez bir fırında başlatıldı. Kampanya kapsamında maddi durumu iyi olan vatandaşlar, bir ekmek alıp, iki ekmek parası vererek yoksullara yardım edebilecek. 

İhtiyaç sahibi vatandaşların ücretsiz ekmek almasına, maddi durumu iyi olan vatandaşların ise hayır yapmasına fırsat veren kampanya Ordu'da başladı. Kampanya kapsamında 'bir ekmek parası fazla veren' kişi ile askıda ekmeği alan ihtiyaç sahibi kişi birbirini asla tanımayacak. Kampanya hakkında bilgi veren Otogar Fırını sahibi Telat Kuku, amaçlarının yoksul ailelere destek vermek olduğunu söyledi. 

Kampanyanın 'bir alıp iki öde' sloganıyla duyurulduğunu belirten Kuku, "Yani durumu iyi olan vatandaşlar, bir ekmek alıp, iki ekmek parası ödeyerek birini askıya aldıracaklar. Maddi durumu iyi olmayan vatandaşlar da askıya alınan ve ücreti ödenmiş ekmekleri alarak tüketecekler" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2006 Çarşamba 18:25:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
nursena peker IP: 88.229.204.xxx Tarih : 14.01.2008 18:19:42

aslında insanlar kendi,emeklerini çöpe atıyorlar.milyonlarca insanın ekmek parası bulamadığı binlerce insanın 10 bin lira için saatlerce halk ekmek büfeleri önünde beklediği türkiye'de hergün çöpe atılan 15 milyon ekmeğe dur denmek isteniyor.