5
Mayıs
2024
Pazar
EKONOMİ

Elektrik'te aslan payı Ordu'nun

Ordu, Samsun, Amasya, Çorum ve Sinop illerinin elektrik dağıtım şirketi olan TEDAŞ Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş. Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Gültekin, Ordu ilinin elektrik yatırımlarından daha çok pay alacağını söyledi.

İncelemelerde bulunmak üzere geldiği Ordu'da TEDAŞ Ordu Müessese Müdürlüğü misafirhanesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Ömer Faruk Gültekin, son dönemde en fazla yatırım yapılan ilin Ordu olduğunu belirtti. Ordu'nun Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş.'nin sorumluluk alanındaki illerden en fazla hizmet yatırımı alan illerin başında geldiğini hatırlatan Gültekin, 2005 yılında 11 milyon YTL yatırım yapıldığını kaydetti.

Kırsal kesimdeki elektrik şebekesinin eskidiğini ve yenileme çalışmaları yaptıklarını, ayrıca şehir merkezlerindeki elektrik dağıtım hatlarını yeraltına almaya başladıklarını vurgulayan Gültekin, bunun için Dünya Bankası'ndan alınan krediyle birlikte 900 milyon YTL harcayacaklarını bildirdi. Kayıp kaçak oranını da sürekli azalttıklarını belirten Gültekin, "Türkiye'de ortalama kayıp-kaçak oranı yüzde 17 iken, bizim sorumluluk alanımızdaki kayıp kaçak oranı yüzde 11. Ancak Ordu'daki kayıp kaçak oranı ise yüzde 8. Dolayısıyla Ordu hem elektrik yatırımlarından en iyi pay alan hem de kayıp kaçak oranı her geçen yıl düşen il" dedi.

.
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2006 Cuma 17:57:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?