5
Mayıs
2024
Pazar
EKONOMİ

Fındık parasını alamayan esnaf krediye yöneldi

Fatsa İlçesi'nde Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi, 2005 yılında kredi talebinde bulunan üyelere 3 milyon 350 bin YTL kredi verdi.

Fatsa Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi Başkanı Harun Uysal, 910 faal üyelerinin olduğunu belirterek, "İlçe merkezimizin yanı sıra Yalıköy, Bolaman, Aslancami, Ilıca, Hatipli, Kösebucağı, Geyikçeli ve İslamdağ beldelerinde olup da 4 odamızdan birine kayıtlı olan esnafımız bizden faydalanıyor. 2005 yılında beldelerle birlikte 3 milyon 350 bin YTL kredi dağıttık" dedi.

Göreve yaklaşık 1.5 ay önce geldiğini ifade eden Uysal, "Göreve geldiğimizde bir miktar birikim vardı. Üyelerimizin talebi çok oldu. Şu an 180 kişinin kredi talebi var. Bu kredileri vermek için hızlı bir şekilde çalışmalarımızı yapıyoruz" diye konuştu.

Göreve geldikten sonra 900 bin YTL kredi dağıttıklarını açıklayan Uysal, "Üyelerimizin taleplerini yerine getirmeye çalışıyoruz. Balık ve hamsi sezonunun iyi geçmemesi, FİSKOBİRLİK'in vatandaşı mağdur etmesi esnafı kredi kullanmaya yöneltti. Bundan dolayı talep çokluğu yaşıyoruz" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2006 Cuma 17:20:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?