5
Mayıs
2024
Pazar
EKONOMİ

Fiskobirlik'ten 2007 taksitli alım

Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK) Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Pamuk, “Aldığımız 2006 ürünü fındık bedelini önümüzdeki yıl 3 eşit taksitte ödemeyi planlıyoruz” dedi.

Pamuk, yaptığı açıklamada, birliğin açıkladığı taban fiyatı piyasaların olumlu algıladığını, serbest piyasada fındık fiyatlarının yükselişe geçtiğini, bundan da büyük mutluluk duyduklarını belirtti. 

Göreve, üreticiyi ağlatmak için değil yüzünü güldürmek için geldiklerini ifade eden Pamuk, “Kesinlikle üreticiyi aldatmayacağız. Verdiğimiz her sözün arkasında duracağız. Daha önce de açıkladığımız gibi 2005 ürünü fındık bedellerinin tamamını yılbaşına kadar üreticiye ödeyeceğiz” diye konuştu.

-“2006 ÜRÜNÜ BEDELİNİ 3 EŞİT TAKSİTTE ÖDEYECEĞİZ”-

Pamuk, 2005 ürününden borçlarının olmaması halinde, 2006 ürünü alımı ve ödemelerinde daha rahat hareket edebilme imkanına sahip olabileceklerini kaydederek, şunları söyledi: 

“Yaşanan sıkıntı ve sorunlar açıkça ortada. Aldığımız 2006 ürünü bedelini önümüzdeki yıl 3 eşit taksitte ödemeyi planlıyoruz. En kötü ihtimalle ödemelerin ilk taksidi mart ayında başlayacak. Tabi ki bunlar bir plan, ancak önümüzdeki gelişmeler 2006 ürünü bedellerini ödemelerini öne çekebilir, hatta peşin ödeme yapabiliriz. Bu konuda çalışmalarımız aralıksız sürüyor.”

-“MESAİ ÜSTÜ ÇALIŞMA PERFORMASI GÖSTERECEĞİZ”-

Fındık üreticisinin menfaati doğrultusunda vargüçleriyle çalışarak sorunları aşacaklarını belirten Pamuk, şöyle devam etti:
“Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren yoğun bir çalışma temposuna girdik. Yönetim kurulumuzun toplantısı kesintisiz sürüyor. Bunun yanı sıra birliğe bağlı iştiraklerimizin genel müdürleri ve yardımcılarıyla sürekli görüşme halindeyiz. Sorunları çözümleyene kadar en üst yöneticiden tüm personele kadar mesai üstü çalışma göstereceğiz. Bu çalışma fındık ve üreticinin yüzü gülünceye kadar devam edecek.”

-BİRLİĞİN GAYRİMENKUL SATIŞ KARARI-

Pamuk, birliğin yapılan olağanüstü genel kurulunda bazı gayrımenkullerine satış kararı alındığını anımsatarak, “Buna göre FİSKOMAR marketlerinde FİSKOBİRLİK'e ait hisselerin 16.5 trilyondan satışına karar verildi.FİSKOBİRLİK'in Başak Sigorta A.Ş'deki hissesinin 20 milyon dolar, Başak Sigorta Ltd. Şti'deki hissesinin 250 bin YTL'den satışı kararlaştırıldı. Genel kurulda ayrıca, Trabzon, İstanbul, Giresun, Ordu, Samsun, Düzce ve Ankara'da bulunan 26 parsel bahçe ve dükkanın satışı kararlaştırıldı” diye konuştu. 

Pamuk, bunları 27 Eylül'de genel müdürlükte açık artırmayla ihaleye çıkaracaklarını kaydederek, “Gayrımenkul satışlarından elde edilecek gelirleri rasyonel olarak değerlendireceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Başarılı olmak için göreve geldik bunu da başaracağız” dedi.

aa
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2006 Cuma 17:32:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?