5
Mayıs
2024
Pazar
EKONOMİ

Japon heyeti Ordu'da

Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) ve Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) tarafından bölgede uygulanan Doğu Karadeniz Bölgesi Kalkınma Projesi'ni (DOKAP) geliştirme çalışması kapsamında bir heyet Ordu'ya geldi. 

JICA uzmanlarından Ma Şohina, JICA Türkiye Ofisi Yerel Temsilci Yardımcısı Doç. Dr. Emin Özdamar, Ordu Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Ersin Erdoğan Ordu Valisi Said Vakkas Gözlügöl'ü makamında ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgiler verdiler. DOKAP çalışmalarının Ordu'da gerçekleştirilmesi çalışmalarında gözlemci ve koordinatör atanmasına ilişkin kararın verilmesi için Ordu'ya geldikleri belirlenen JICA heyetinden Ma Şohina, bölgede insan kaynaklarının harekete geçirmek istediklerini söyledi. Şohina, Ordu'nun, DOKAP'ın lokomotifi olabileceğini gördüklerini, bu sebeple programın gözlemci ve koordinatör özelliğini taşıyacak bir gönüllü yetkilinin atanacağını ifade ederek, "Bölgede dinamik bir gelişme var" dedi. 

JICA Türkiye Ofisi Yerel Temsilci Yardımcısı Doç. Dr. Emin Özdamar da, DOKAP projesi kapsamında bölgede tarım, turizm ve köy kadınına hizmet unsurlarının geliştirilmesine yönelik çalışmalar yapılacağını kaydetti.
.
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2006 Pazartesi 18:05:18
Güncelleme :16 Mayıs 2006 Salı 20:35:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?