5
Mayıs
2024
Pazar
EKONOMİ

Masum Türker'in açıklamaları

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkan Yardımcısı ve Ekonomiden Sorumlu Devlet eski Bakanı Masum Türker, hükümetin fındık üreticisine sahip çıkmadığını iddia etti.

DSP Ordu İl Teşkilatının düzenlediği 'Fındığın Dünü Bugünü Yarını' konulu panele katılan DSP Genel Başkan Yardımcısı ve Ekonomiden Sorumlu Devlet eski Bakanı Masum Türker, iyi bir fındık tüketicisi olduğunu söyledi. Her gün 50 gram fındık yediğini belirten Türker, "Çalışan insanların beyninin çalışması için fındığa ihtiyaç var" dedi.

Bakanlığı döneminde fındık konusunda başından geçenleri anlatan ve fındık politikasına yön verebilmek için karşılaştığı sıkıntılardan örnekler sunan Masum Türker, AKP Hükümeti'nin fındığı ve FİSKOBİRLİK'i sahipsiz bıraktığını ileri sürdü. Kendi dönemlerinde fındık üreticisine ödenmek üzere bıraktıkları 160 milyon YTL'nin 40 milyon YTL'sinin AKP hükümeti tarafından kullanıldığını belirten Türker, "Ama bu para fındık üreticisine gitmedi. Bir gün iktidar olursak onlara bunun hesabını soracağız" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 19 Mart 2006 Pazar 20:23:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?