5
Mayıs
2024
Pazar
EKONOMİ

OTB'nin fındık raporu

Ordu Ticaret Borsası, Türkiye'nin en güçlü ihracat maddesi olan ve yüksek bir döviz geliri sağlayan fındıkta iç ve dış piyasada yaşanan sorunlarla ilgili hazırladığı raporda, önemli konulara dikkat çekti.

Dünyanın en güçlü fındık üreten ve ihraç eden ülkesi olmamıza rağmen hala 'Türk Fındığı' markasının oluşturulamadığı belirtilen raporda, ihtisas borsasının kurulmasında geç kalındığı ve yüksek fiyat politikası sebebiyle iç tüketim de artmadığı için Türk insanının fındığı 'çerez' olarak tüketemediği kaydedildi. Ticaret Borsası tarafından hazırlanan 'Fındık Raporu'nda şu görüşlere yer verildi:

"Türk fındığının tüm dünyaca kabul edilen tanınan bir markası yoktur. Bugün dünya pazarlarında 'Fransız şarabı', 'Hawana purosu', 'Belçika silahı' nasıl ki kendi markasıyla yer alıyor ve aranıyorsa Türk fındığı içinde aynı durumun gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Gerçekten de Türk fındığı dünyanın en kaliteli fındığıdır. Bugün, en büyük pazarımız olan Avrupa, Türk fındığı kalitesinde fındık üretebilecek olursa, Türk fındığından hemen vazgeçecektir. Dönem dönem özellikle tarife dışı engellerle Türk fındığına ambargolar koyulmaya çalışılmaktadır. Ancak fındığımızın kalitesi tüm engellemeleri aşmakta ve pazara hakim olmaktadır."

.
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2006 Salı 14:36:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ahmet Cemal EREN IP: 193.108.213.xxx Tarih : 24.01.2006 16:46:41
Marka değeri olarak verilen örnekler (şarap, silah ve puro) ile fındığın ne ilgisi olabilir?. Bunun yerine daha makul örnekler verilemez miydi? (Brezilya kahvesi gibi)