5
Mayıs
2024
Pazar
EKONOMİ

Ticaret Odası'ndan iş adamlarına yatırım çağrısı

Ordu'nun Aybastı İlçesi'nde, Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası önderliğinde bölgedeki iş adamlarıyla istişare toplantısı düzenlendi.

Aykem Dershanesi salonunda gerçekleşen toplantıya Kabataş ve Aybastı ilçelerinde bulunan iş adamaları, belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Toplantıda konuşan Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fahri Tanrıklu, toplantının Kabataş ve Aybastı ilçeleriyle istişare toplantısı ve bölgenin sorunlarını dinlemek ve çözüm önerileri getirmek olduğunu belirtti. Tanrıkulu, "Bolaman Irmağı üzerinde yapılacak 5 baraj projesi var. Barajları biz istiyoruz ki bölgemiz iş adamları bir araya gelerek hayata geçirsinler. Çünkü barajları bölge dışından birilerinin yapmış olması bu bölgeye ekonomik olarak bir katkısı olmayacaktır. Ancak bölgemiz iş adamları bir araya gelerek bu projelerden birkaç tanesini hayata geçirirse proje sonucunda elde edilecek kazanç bölgede kalacak. O anlamda bölgeye faydası olacaktır. Baraj projeleri bugün gerek Türkiye'de gerek dünyada en karlı yatırımlar. 4-5 yıl gibi kısa bir sürede kendini amorti eden yatırımlar" dedi.

Toplantıda tarımsal ürünlerle ilgili Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın yayınladığı bir genelgeden de söz eden Başkan Tanrıkulu, "Bu kapsama 65 il dahil. Bu illerin içinde Ordu da bulunuyor. Bakanlık, tarımsal ürünlerin, su ürünlerinin paketlenmesi ve ambalajlanmasına destek veriyor. 175 bin YTL'ye kadar hibe krediler var. Bölgemizde bu tür ürünlerin ambalajlanması süt ve bal gibi ürünler yönünde projeler hazırlanmasını öneriyorum. Bölge insanının bu destekten faydalanmasını bekliyoruz" diye konuştu.

Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyeleri, Aybastı İlçesi'nde süt ürünleri fabrikası, Kabataş İlçesi'nde de bal paketleme tesislerini gezdikten sonra ilçeye geri döndü.

.
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2006 Pazartesi 23:52:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?