8
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

Çaykur'dan altın gibi çay

Çaykur tarafından geçtiğimiz yıl araştırmaları tamamlanan beyaz çay, bu yıl kilosu 500 YTL'den piyasaya sürülüyor. 

Çaykur yeşil çayın ardından insan sağlığı açısından faydalı olan beyaz çayı piyasaya sürdü. Beyaz çayın üretildiği çay tomurcuklarının zor bulunması fiyatın yüksek olmasına sebep oldu. Çaykur 1 kilogram üretilmiş beyaz çayı 500 YTL'den piyasaya sürüyor. 

Konuyla ilgili açıklama yapan Çaykur Genel Müdürü Ekrem Yüce, "Beyaz çay, çay filizlerinin en tepe noktasındaki tomurcuk kısmından elde ediliyor. Çayın tomurcukları açmadan toplanıyor. Tomurcuklar açıldığında özelliğini kaybediyor. Bu tomurcuklar Nisan ayı sonuyla Mayıs ayı başlarında toplanıyor. Toplanan tomurcuklar kurumumuza bağlı Çay Araştırma Enstitüsü'nde laboratuar ortamında hijyenik şartlarda beyaz çaya dönüştürülüyor. Bugün itibariyle beyaz çayı piyasaya sürmüş olduk. Beyaz çayı 20 gramlık kutularda satıyoruz. Kilo fiyatını ise 500 YTL olarak belirledik. Çaydaki tomurcuk sayısı az olması nedeniyle beyaz çay üretimi düşük olacaktır. Beyaz çay bir ilaç gibi özelliğe sahiptir" dedi. 

Beyaz çayın insan sağlığına olan faydalarına da değinen Yüce, "Beyaz çayın içerisinde kanser hücrelerini bloke eden bir madde var. Bu madde sayesinde kanser riski ortadan kalkıyor. Ayrıca form için idealdir. Kilo vermeye yardımcı olur. Kan hareketini hızlandırır. Kolesterolü düşürür. Hücreleri yeniler. Diş çürümelerine karşı koruyucudur. Kısaca beyaz çay şifa deposudur" dedi. 
.
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2006 Pazartesi 15:20:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ferdi şengün IP: 88.240.205.xxx Tarih : 23.11.2006 22:20:56
ürünü henüz vitrinlerde göremiyoruz. reklamını da izleyemediğimiz için bilen bizler tarafından tavsiye ediyoruz eşdostlara.