5
Mayıs
2024
Pazar
EKONOMİ

İşsizlere iş imkanı

Rize Ticaret ve Sanayi Odası (RTSO) Başkanı Ömer Ofluoğlu, Rize Organize Sanayi Bölgesi'nin (ROSB) 2006 yılı içerisinde tamamlanarak faaliyete gireceğini söyledi.

RTSO Başkanı Ömer Ofluoğlu, yıllardır sürdürülen çalışmalara rağmen Türkiye'de OSB bulunmayan iki ilden birinin Rize olduğunu belirterek, 2006 yılı içerisinde ROSB'nin faaliyete gireceğini ifade etti.

Rize'nin en önemli sorunlarının başında işsizliğin geldiğini kaydeden Ofluoğlu, "ROSB tamamlandığında sağlayacağı istihdamla ilimizin en önemli sorunlarının başında gelen işsizliği de çözüm getirecek" dedi.

ROSB'nin kurulması için kendi yönetimleri döneminde önemli çalışmalar yaptıklarını ve ciddi mesafeler kat ettiklerini belirten Ofluoğlu, "Gerekli bütün kanuni izinleri aldık. Şu ana kadar ROSB'nin kurulması planlanan bölgede 200 dönüm arazinin kamulaştırma işlemi tamamlandı. Yıl sonuna kadar da 350 dönüm arazinin kamulaştırılması işlemini tamamlayarak ROSB'nin temelini atacağız. 2006 yılı içinde de ROSB tamamlanarak faaliyete girecek" diye konuştu.

Hedeflerinin bin 200 dönüm araziyi kamulaştırarak ROSB'ye kazandırmak olduğunu ifade eden Ofluoğlu, "İlimizde acil iş ihtiyacı duyan 20 bin işsizimiz var. Kurulacak ROSB'nin bu işsizlerimizin büyük bölümüne iş imkanı sağlayacağına inanıyoruz" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2005 Salı 20:02:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
görkem IP: 88.224.22.xxx Tarih : 1.09.2008 21:59:49

ya nezaman bu işsiz olanlara iş imkanı saglanacak nezaman?????