5
Mayıs
2024
Pazar
EKONOMİ

Limanın işlem hacmi arttı

Türkiye'nin ilk özelleştirilen limanlarından bir tanesi olan RİPORT Rize Limanı bu yıl geçtiğimiz yıla oranla işlem hacmini yüzde 10 oranında arttırdı.

Her yıl işlem hacmini arttıran RİPORT Rize Limanı bu yılın ilk on ayında 300 bin tonluk işlem hacmi ile geçtiğimiz yıla oranla yüzde 10'luk bir artış sağladı. 300 bin tonluk işlem hacminin 200 bin tonunu ihraç mallar 100 bin tonunu ise ithal mallar oluşturuyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan RİPORT Rize Limanı Genel Müdürü İhsan Dinçer, "Maalesef ülkemizde deniz yolu taşımacılığı gelişmiş ülkelerde bulduğu önemi ülkemizde henüz kazanmış değil. lkemizin dört tarafının denizlerle kaplı olmasına rağmen, 8 bin 300 kilometre deniz sınırımız olmasına rağmen deniz taşımacılığı yapan ülkeler arasında en geride kalanlardan bir tanesiyiz. Geçmişte Basra Körfezi'nin güvenilir olmaması bizim bölgemize yaramış, Trabzon, Rize ve Hopa Limanları kurulmuştu. Ancak İran ticaret yolunu sonradan Basra Körfezi'ne kaydırınca limanlarımızın önemi azalmıştı. Yinede son yıllarda az da olsa deniz taşımacılığımızda hareketlenmeler görülmektedir. RİPORT Rize Limanı olarak her geçen yıl işlem hacmimizi genişletmekteyiz. Bu yılın ilk on ayında ortalama 300 bin tonluk işlem hacmimiz var. Bunun 200 bin tonunu ihraç mallar 200 bin tonunu ise ithal mallar oluşturuyor. Geçtiğimiz yıl ile bu yıl arasında bir kıyaslama yaptığımızda işlem hacmimizin yüzde 10 arttığını görüyoruz" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2005 Salı 17:25:15
Güncelleme :12 Kasım 2005 Cumartesi 01:18:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?