8
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı, Rize'de çeşitli etkinliklerle kutlandı. 

Sabah Atatürk Anıtı'na çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın söylenmesiyle başlanan kutlamalara daha sonra Rize Atatürk Stadyumu'ndaki etkinliklerle devam edildi. Burada Vali Enver Salihoğlu, Belediye Başkanı Halil Bakırcı ve İl Jandarma Alay Komutanı Albay Ruhi Candan, üstü açık bir askeri araçla törene katılanların bayramını kutladı. Daha sonra günün anlam ve önemini anlatan konuşmalar yapıldı ve 19 Mayıs konulu şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Rize Belediyesi Bandosu eşliğinde, öğrencilerin ve sporcuların katıldığı resmi geçit töreninin ardından öğrenciler tarafından hazırlanan saha etkinlikleri gerçekleştirildi. 

Bu sırada Kaçkar Dağcılık ve Rafting Spor Kulübü'ne bağlı 2 sporcu, protokol tribününün önünden ipler yardımıyla tribün çatısına tırmanarak Türk bayrağı açması seyircilerden büyük alkış aldı. Rize'deki kutlamalar saha etkinliklerinin tamamlanmasıyla son buldu. 

.
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2006 Cuma 15:22:36
Güncelleme :19 Mayıs 2006 Cuma 15:51:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
muhammet öksüz IP: 78.187.43.xxx Tarih : 19.10.2008 18:21:22

kompozisyon yarışmasında ben ikinci oldum adımı geçmedi çok üzüldüm bu haksızlık 10 kasımda ve öğretmenler gününde dereceye girersem adımın yazılmasını isterim kent haber yetkililerine duyrulur