5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

31 Pakistanlı gönderildi

Türkiye üzerinden Avrupa'ya kaçmak isterken Rize'de yakalanan 31 Pakistanlı mülteci, 45 gün sonra ülkelerine gönderildi.

45 gün önce kaçak yollarla İran sınırından yurda giriş yaparak Yunanistan'a kaçmak isteyen 31 Pakistan uyruklu mülteci, Rize'nin İkizdere İlçesi'nde yakalanmıştı. Bürokratik işlemlerin aksaması ve Pakistan'da yaşanan deprem nedeniyle ülkelerine gönderilemeyen mülteciler, 30 gün kapalı bir spor salonunda tutulduktan sonra rahat bir binaya yerleştirilmişti. Karayolu üzerinden Pakistan'a ulaşabilmeleri için gerekli tüm yasal izinler alınan mülteciler, dün gece Rize'den ayrıldı.

Mülteciler Ağrı ilinden çıkış yaparak İran üzerinden ülkelerine gidecek. Kaldıkları binadan ayrılmadan önce polis memurlarıyla vedalaşan mülteciler, ülkelerine dönecek olmanın sevincini hep birlikte türkü söyleyerek kutladılar. Rize'de kaldıkları süre içinde kendilerine çok iyi davranıldığını ve bunu asla unutmayacaklarını söyleyen mülteciler, "Giysimiz, yemeğimiz her şeyimiz verildi. Türk polisi bize çok iyi davrandı. Hiçbirini unutmayacağız. Onlara ve Türkiye'ye teşekkür ediyoruz" dediler.

.
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2005 Cuma 11:06:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?