9
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Bakırcı, yıkımlara destek istedi

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, ilin imar yapısı nedeni ile yıkmadan yapmanın ve şehre yeni bir estetik vermenin mümkün olmadığını söyledi.

Başkan Bakırcı, dış cephesi sıvasız ve boyasız binalarla ilgili yaptıkları denetimleri bu yıl daha da sıklaştıracaklarına vurgu yaptı. Rize Belediyesi, şehrin görünümüne güzelleştirmek için başlattığı harabe binalar ile merkezi bölgelerde bulunan hayvan barınaklarının yıkılması, sıvasız binaların sıva ve boyalarının yapılması için denetim ve çalışmalarını hızlandırdı. Belediye, bir yıl içerisinde 80'in üzerinde hayvan barınağı, 40'ın üzerinde de harabe bina ve kaçak kat yıkımı gerçekleştirdi. Başkan Halil Bakırcı, "Eğer yaşanabilir bir kent olmak ve turizmden pay almak istiyorsak bu sorunları ortadan kaldırmalıyız." dedi.

Rize'nin bu zamana kadar belediyecilik anlamında geri kaldığını ifade eden Bakırcı, "Eğer, yöneticiler rutin işler dışına çıkabilirse başarılı iş yapabilirler. Rize Belediyecilik anlamında geri kalmıştı. İnsanlarımızın yönlendirmeye ihtiyacı vardı. İlk önce yapılan uygulamalar tepki aldı. Fakat, ortaya güzel sonuçlar çıkınca bu tepkiler övgüye dönüştü." diye konuştu.

Şehir merkezinde 80'in üzerinde hayvan barınağı yıktıklarını belirten Bakırcı, şöyle konuştu; "Bunların büyük çoğunluğu çarşı diye tabir ettiğimiz merkezi yerlerdeydi. Ya modern bir şehir olacağız ya da hayvan barınaklarına göz yumacağız. Ben kendim için zoru, halkımız için iyisini seçtim. 40'ın üzerine harabe bina yıktık. Dolgu sahasında bulunan 600 dükkanı yıktık. Rize ölçekli bir ilde bunu yapmak zordur. Yıkmadan yapmak ve şehre estetik vermek zordur. Biz Rize'nin geleceğine güzellik katmaya çalışıyoruz. Bu çalışmalarda da halkımızın yanımızda olmasını istiyoruz."

Başkan Bakırcı, dış cephesi sıvasız ve boyasız binalarla ilgili yaptıkları denetimleri bu yıl daha da sıklaştıracaklarına vurgu yaptı. Bu konuda gerekirse cezai müeyyideler uygulayacaklarının altını çizen Bakırcı, "Binalarımızda dış cephe sıvası olacak, boya yapılacak. Şehrimizin güzelliği için bunu yapmamız gerekiyor. Bu konuda yasanın bize verdiği yetkileri kullanacağız. Şu ana kadar bu konuda uyarılarımızı dikkate almayan bir vatandaşımıza ceza kestik. Biz önce yıktık, şimdi de yapıyoruz. Amacımız, Rize'nin gelecekte çarpık yapılaşma neticesinde kaybolup gitmesini ortadan kaldırmak. Eğer, turizmden pay almak için çırpınıyorsak bu sorunları ortadan kaldırmalıyız." diye konuştu.

Bakırcı, şehrin imar planını yenilemede geç kaldıklarını, ihalesinin İller Bankası tarafından yapıldığını da sözlerine ekledi.



















.
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2006 Çarşamba 16:40:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?