5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Basında ayrım iddiaları

Rize Emniyet Müdürlüğü Pasaport ve Yabancılar Şube Amiri Cevdet Sadıklar hakkında, basın mensupları arasında ayrım yaptığı iddialarının yerel basında çıkması üzerine inceleme başlatıldı.

Geçtiğimiz günlerde yerel basında Rize Emniyet Müdürlüğü Pasaport ve Yabancılar Şube Amiri Cevdet Sadıklar'ın, eski Rize Devlet Hastanesi'ne yerleştirilen mültecilerle ilgili haber yapmak isteyen basın mensupları arasında ayrım yaptığı, arasının iyi olduğu gazetecilerin haberi yapmasına müsaade ettiği ve diğerlerini engellediği şeklinde iddialar ortaya atılmıştı. Sözkonusu haberlerde, basın mensuplarının Rize Valisi Enver Salihoğlu'nun bilgisi dahilinde olay yerine gittiklerini hatırlatmalarına rağmen Sadıklar'ın, "Telefonum açık, Vali beni arasın" şeklindeki sözleri yer almıştı.

Gazetelerde çıkan bu haberler üzerine Vali Enver Salihoğlu'nun talimatıyla Rize Emniyet Müdürlüğü bünyesinde konunun araştırılması için inceleme başlatıldı. İncelemenin soruşturmaya dönüşüp dönüşmeyeceği ise, inceleme tamamlandıktan sonra belli olacak.

.
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2005 Çarşamba 15:36:02
Güncelleme :2 Kasım 2005 Çarşamba 15:46:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?