5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

'Bizim de ihmalimiz var'

Rize Valisi Enver Salihoğlu, geçtiğimiz günlerde 7 kişinin ölümüyle sonuçlanan sel ve heyelanlarla ilgili olarak, yaşanan afette vatandaşlar kadar devletinde ihmali olduğunu söyledi.

Yaşanan afetlerin kader olmadığını, afetlerde insanların ve devletin ihmali olduğunu belirten Vali Salihoğlu, "Bu afetlerde vatandaşlar kadar devletinde ihmali var. Burada zemin etüdü yapılmadan bina yapılmasına müsaade eden belediyelerin, Bayındırlık Müdürlükleri'nin ve bizim de sorumluluğumuz var. Sorumluluklarımızı kimsenin sırtına yükleyemeyiz. Nasıl bu afetlerin sonuçlarını hep birlikte paylaşıyorsak, sorumluluklarını da hep birlikte paylaşmalıyız. Böyle afetleri yaşamak istemiyorsak planlı şehirler, planlı yollar yapmalıyız. Akarsu ve nehirlerden usulsüzce kum alınmasını önlemeliyiz. Bir ihtiyacımızı karşılarken başka yerlere zarar vermeye hakkımız yok" dedi.

Vali Salihoğlu, son afette 7 kişinin öldüğünü ve 10 trilyona yakın maddi zarar meydana geldiğini ifade ederek, "2005 yılı içerisinde ilimizde yaşanan afetlerde 13 vatandaşımızı kaybettik. Toplam 50 trilyona yakın da maddi kaybımız var" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2005 Cumartesi 23:50:07
Güncelleme :13 Ekim 2005 Perşembe 10:56:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?