5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Dolmuş hattı kavgası

Rize'de toplu taşımacılık yapan dört minibüs durağı arasında yaşanan gerginlik devam ediyor. Taşlıdere Mahallesi'nde Devlet Hastanesi'nin hizmete girmesi ve Rize Üniversitesi Kampüsü'nün şehrin diğer ucundaki Fener Mahallesi'nde kurulmasının ardından yeni bir hat ortaya çıkmasıyla, bu güzergahlar üzerinde toplu taşımacılık yapan dört minibüs durağı arasında gerginlik yaşanmıştı.

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, gerginliği önlemek için Belediyeler Kanunu'nun 14. maddesine göre şehir içi trafiğini düzenleme yetkisinin yerel yönetimlere devredilmesi hakkını kullanarak bu dört durağın birleştirilmesini kararlaştırmıştı. Alınan karar gereği Uzunkaya mevkiinden Engindere Mahallesi'ne kadar olan güzergah üzerindeki dört durak birleştirilip tek durak haline getirildi.

Yeni sistemden memnun kalmayan minibüsçülerin alınan birleşme kararına rağmen son 4 gündür eski sistemle çalışmaya devam etmesi üzerine Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, durak temsilcileriyle bir görüşme yaptı.

Bakırcı, halka karşı yapılmak istenen başkaldırıya müsaade etmeyeceğini söyleyerek, "Bizler sizlerle basın huzurunda toplantı yaptık ve toplantıda durakların birleşmesi için karar alındı. Ama birleşme bir gün bile devam ettirilmedi. Ben Rize'yi 100 arabaya mahkum edemem. Eğer bu iş olmayacaksa alacağımız encümen kararıyla şehir içi taşımacılığı bütün 'M' plakalara serbest hale getirilecek. Yıllardır devam eden sorunu çözmek istiyoruz. Bu halkın faydasınadır. Ben de halkla aynı taraftayım. Halka karşı yapılan bir başkaldırı var ve ben Rize Belediye Başkanı olarak buna izin vermem. Sizlere bu ayın 24'üne kadar müsaade tanıyorum" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2005 Perşembe 15:44:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?