8
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Fatura kızına kesildi

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, belediyenin yaptırdığı büfeyi yıktığı iddia edilen kişiyi, belediyede çalışan kızını "6 ay işten uzaklaştırarak" cezalandırdı.

Rize Belediyesi, yaklaşık 10 yıl önce belediye tarafından yapılarak, işletmesi ihaleyle Arif Memişoğlu’na verilen Cumhuriyet Caddesi’ndeki büfenin yakınına ikinci bir büfe inşa etti. Ancak büfe, birkaç gece önce kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişilerce yıkıldı. Büfeyi Arif Memişoğlu’nun yıktığı iddia edildi.

Belediye Başkanı Halil Bakırcı, bunun üzerine Arif Memişoğlu’nun belediyede mevsimlik işçi olarak çalışan kızı Ceren Memişoğlu’nu 6 ay süreyle işten uzaklaştırdı.

Bakırcı, yaptığı açıklamada, Arif Memişoğlu’nun büfesinin bulunduğu alanda çevre düzenlemesi yaptıkları, bu nedenle Memişoğlu’nun büfesinin yakınında yeni bir büfe inşa ettiklerini anlattı.

İnşa edilen büfenin işletmeciliğini Memişoğlu’na vererek diğer büfeyi kaldırmayı planladıklarını, bu durumu da Arif Memişoğlu’na anlattıklarını ifade eden Bakırcı, "Ancak Memişoğlu, inşa ettiğimiz büfeyi bir gece yıkmış. Neden böyle bir şey yaptığını anlayamadım" dedi.
Arif Memişoğlu’nun bu davranışı üzerine belediyede mevsimlik işçi olarak çalışan kızı Ceren Memişoğlu ile görüştüğünü dile getiren Bakırcı, "Hem kızı belediyede çalışacak, hem de belediyenin yaptırdığı inşaatı yıkacak. Bu olacak şey değil. Bu nedenle kızı Ceren Memişoğlu’nu 6 ay süreyle işten uzaklaştırdım. Buna idari bir ceza da diyebiliriz" diye konuştu.

BÜFE SAHİBİ MEMİŞOĞLU
Arif Memişoğlu, büfeyi kendisinin yıkmadığını savunarak, "Büfeyi başkaları yıkıp, suçu üzerime attılar" dedi.

Belediye Başkanı Bakırcı’nın, işlettiği büfeyi kaldırarak, kendisine başka bir yerde büfe vereceği sözlerinin doğru olmadığını belirten Memişoğlu, kendisiyle bu konuda konuşan olmadığını kaydetti.

İşlettiği büfeyi yaklaşık 10 yıl önce belediyeden ihaleyle aldığını vurgulayan Memişoğlu, "O zaman büfenin işletmesi için belediyeye 6 milyar lira civarında para ödemiştim. O para ile o dönemde 2 daire satın alınabilirdi. Bunun dışında belediyeye her ay 420 YTL kira ödüyorum. Büfe yıkılırsa mağdur olurum" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2006 Salı 15:07:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?