5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Fırtına Vadisi'nde festival rüzgarı

Bu yıl 2.'si düzenlenen Fırtına Vadisi Festivali, Rize'nin Ardeşen İlçesi'nde bulunan Fırtına Deresi içerisinde yapıldı.

Dere içerisinde yapılan festival etkinlikleri tulum eşliğinde horon oynayarak başladı. Dere içerisinde uzanan vatandaşlar, ellerine aldıkları kayaları birbirine vurarak horon oynayanlara ritim tuttu. Yaklaşık 600 kişinin katıldığı etkinlik sırasında çok sayıda kişi Fırtına Deresi'ne atlayarak serinledi.

Festival Komitesi adına bir açıklama yapan Muhammet Memoğlu, "Fırtına Vadisi ve vadiye ismini veren Fırtına Deresi, gerek ulusal gerekse uluslararası çevre örgütlerinin korunmasında öncelik verdiği ender coğrafik bölgelerden biridir. Vadimiz uluslararası bilim çevrelerinin araştırmalarına göre yaklaşık 7 bin 200 endemik bitkiyi içinde barındıran doğal bir botanik bahçesidir. Amacımız yörede yaşayan, doğal afetler karşısında çaresiz kalan insanımızın karakterini ve ruh coğrafyasını şekillendiren Fırtına Deresi kültürünü yaşatmak ve bu bilinci kurumsallaştırmaktır. Festival ile amacımız bu topraklarda doğup bu topraklarda hayallerini dalgalandıran tüm insanları biraraya getirmek ve kaynaştırmaktır" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2005 Pazar 17:47:18
Güncelleme :7 Ağustos 2005 Pazar 19:13:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?